Presse og Nyheder

Slut med besparelser på erhvervsuddannelser

Aftalen om at sløjfe omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelserne er et stort skridt i den rigtige retning. Det vil sikre stærkere erhvervsuddannelser, som vi i den grad har brug for, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Pressemeddelelse 5 november 2018

Regeringen har indgået en del-aftale om finansloven, hvor omprioriteringsbidraget på to procent bliver sløjfet for erhvervsuddannelser fra 2019.

”Aftalen skaber ro om erhvervsuddannelsernes økonomi i de kommende år – det er der brug for. Samtidig med denne gode nyhed forhandler partierne fortsat om regeringens udspil til styrkede erhvervsuddannelser, hvor en afklaring af økonomien netop synes at have været en udfordring,” siger uddannelsespolitisk chef Claus Rosenkrands Olsen fra Dansk Erhverv.

Der bliver massiv mangel på faglærte på fremtidens arbejdsmarked, hvis flere unge ikke vælger en erhvervsuddannelse. Første skridt i den retning er at standse besparelserne.

”Det er afgørende for den fortsatte udvikling af erhvervsuddannelserne, at omprioriteringsbidraget ikke finansieres ved at sløjfe mange af de gode initiativer i regeringens udspil. At det altså ikke sker på bekostning af det, der skal fremtidssikre uddannelserne. Der er brug for fortsatte og målrettede investeringer – især i de nye muligheder for at rekruttere nye elevgrupper og investeringer i kvalitet og digitalisering,” siger Claus Rosenkrands Olsen.

 

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.