; ;
Gemt

Nye tal: Stabil lønudvikling i 3. kvartal

Lønnen stiger med 2,3 pct. i 3. kvartal 2018 inden for serviceerhverv i forhold til samme kvartal sidste år. Stigningen i selve lønnen udgør 1,4 pct., mens 0,9 pct. kommer fra afledte løndele som fritvalg og pension. Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Nyhed

LØNUDVIKLINGEN I 3. KVARTAL 2018

Lønnen stiger med 2,3 pct. i 3. kvartal 2018 inden for serviceerhverv i forhold til samme kvartal sidste år, hvilket er lidt lavere end i kvartalet før, men på niveau med de seneste tre år.

”Den stabile lønudvikling giver forudsigelighed, og det er en fordel for virksomhederne”, udtaler fagchef for lønstatistik i Dansk Erhverv Martin Jeppesen.

 

 

Stigningen i selve lønnen udgør 1,4 pct. ud af de 2,3 pct. stigning i lønomkostninger, mens 0,9 pct. kommer fra afledte løndele som fritvalgs- og pensionsbidrag. At fritvalg bidrager så relativt meget til den samlede lønudvikling skyldes den optrapning, som blev aftalt ved den seneste overenskomstfornyelse. Den øgede omkostning til pensionsbidrag følger af stigninger i løn og fritvalg.

 

Serviceerhverv dækker over brancher som engros- og detailhandel, lager- og transportvirksomhed, hoteller, restaurationer og forretningsservice.

Andre serviceprægede erhverv, vikarbureauer og liberale erhverv har de laveste lønstigninger på 1,6 pct. i 3. kvartal 2018, mens de højeste stigninger på 3,3 pct. er i branchen persontransport.

 

Kilde: DA’s Konjunkturstatistik 3. kvartal 2018.


Statistikken udarbejdes af Dansk Arbejdsgiverforening og offentliggøres hvert kvartal.

Kontakt

Ansættelsesret – Lager, transport og medier

Martin Jeppesen Nyborg

Fagchef for lønstatistik og lønsystemer