Gemt

Stigende smitte løfter ledigheden i USA på ny

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser, at 742.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Det er en stigning på 31.000 personer i forhold til ugen før. Det er en super ærgerlig udvikling, der desværre viser, at den stigende smitte nu har ramt det amerikanske arbejdsmarked.

Nyhed

19. november 2020

Torsdag blev der offentliggjort tal fra USA, der viser, at 742.000 amerikanere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. Det er en stigning på 31.000 personer i forhold til ugen før. Sidste uges ledighedstal er samtidig blevet opjusteret med 2.000 personer. Det er en super ærgerlig udvikling, der desværre viser, at den stigende smitte nu har ramt det amerikanske arbejdsmarked.

Smitten i USA sætter i øjeblikket rekord, hvilket har fået en række delstater til at indføre nye restriktioner. Der er desværre også tegn på, at fremgangen i det vigtige amerikanske detailsalg er bremset op som følge af den stigende smitte. Ser vi hen imod årsskiftet, så er der desværre en betydelig risiko for en vedvarende stigning i ledigheden. Stigningen i ledigheden sker tilmed på et tidspunkt, hvor ledigheden i USA i forvejen er ekstremt høj. Under de værste uger af Finanskrisen i 2009 søgte færre end 700.000 amerikanere til sammenligning om arbejdsløshedsunderstøttelse.

At den amerikanske økonomi igen er begyndt at vakle på benene, vil desværre også kunne mærkes herhjemme. Danmark eksporterede sidste år for i 150 mia. kr. til USA, hvilket betyder at ca. 90.000 danske arbejdspladser er enten direkte eller indirekte knyttet til eksporten til USA. Kommer der ikke mere gang i hjulene i USA i løbet af andet halvår, så vil det desværre kunne mærkes herhjemme i form et fald i eksporten og tabte jobs.

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil