; ;
Gemt

Stor hjemtagning af ambulancekørsel i Region Nordjylland er ærgerlig - men vigtigt at konkurrencen fastholdes fremover

03. februar 2021

Dansk Erhverv er tilfredse med, at Region Nordjylland fastholder de private aktører i stort ambulanceudbud. Det er med til at sikre konkurrence, innovation og mest sundhed for pengene.

Et flertal i Regionsrådet i Region Nordjylland besluttede tirsdag d. 2. februar, at man efter en lang udbudsrunde hjemtager 2 delområder ud af 4, hvor flere private aktører ellers har budt på opgaven.

”Det er ærgerligt, at Region Nordjylland har valgt at gennemføre en så stor hjemtagning af ambulancedriften. I og med, at der har også været flere tilbudsgivere, kan vi kun undre os over, at regionen går i modsatte retning med hjemtagningen af to delområder. Når det er sagt, så er det positivt, at regionen trods alt anerkender vigtigheden af konkurrence på dette område, og vægter, at der fortsat er private aktører i ambulancerne i regionen,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv og påpeger, at samarbejde og dialog nu er vigtigere end nogensinde.

Ønske om evaluering af det videre forløb
”I Dansk Erhverv er vi trods alt glade for, at dele af opgaverne fortsat bliver på private hænder. Af samme grund er det vigtigt, at både regionen og den private leverandør nu samarbejder om innovation og udvikling af området til gavn for patienterne of samfundsøkonomien. Der er ingen tvivl om, at den bedste udvikling sker gennem offentlig-privat samarbejde, hvilket er til gavn for alle parter.

Vi vil selvfølgelig følge udviklingen tæt, og i den forbindelse ønsker Dansk Erhverv en grundig evaluering af ambulancedriften, og vi bidrager selvfølgelig gerne til kommissoriet herfor,” siger Mette Feifer.