; ;
Gemt

Støttemidler og billigere rådgivning skal skabe flere eksportfremstød

Regeringen har besluttet at gøre det billigere for danske virksomheder at komme med på kollektive fremstød til eksportmarkeder rundt om i verden.

Udenrigsministeriets støttemidler til gennemførelse af eksportfremstød er  fordoblet til omkring 70 millioner kroner, og deltagende virksomhedernes egenbetaling bliver nu nedsat fra 50 procent til 25 procent. Et godt og vigtigt initiativ fra regeringens side, som Dansk Erhverv hilser varmt velkommen, fordi coronakrisens globale, økonomiske konsekvenser vil fortsætte i en rum tid til skade for efterspørgslen efter danske varer og tjenesteydelser ude på eksportmarkederne.

Derfor kommer det offentliges håndsrækning på et yderst belejligt tidspunkt og vil gøre livet nemmere for trængte danske eksportvirksomheder, når de skal ud for at undersøge forretningsmulighederne i udlandet.

Samtidig nedsætter Udenrigsministeriet den timetakst, som danske ambassader opkræver for rådgivningsydelser til danske virksomheder fra de nuværende 995 kroner i timen til 250 kroner i timen for SMV’er og 500 kroner for ikke-SMV’er. Desuden vil ambassaderne tilbyde gratis rådgivning omkring coronarelaterede spørgsmål i deres opholdslande til glæde for danske virksomheder.

Dansk Erhverv vil i den kommende tid forberede en række eksportfremstød til udvalgte destinationer af særlig interesse for blandt andet danske Life science-virksomheder, IT-branchen, mode- & designvirksomheder og computerspiludviklere. Fremstød, som Dansk Erhverv forventer at gennemføre fra begyndelsen af november afhængigt af situationen i forhold til corona i de pågældende lande.

Derfor planlægger Dansk Erhverv eksportture til blandt andet Sydafrika, Tyskland, Japan, Storbritannien og Kina. Der vil blive søgt om midler fra Udenrigsministeriets støttepulje med henblik på, at de deltagende virksomheders egenbetaling kan reduceres mest muligt. Dansk Erhverv vil løbende og i god tid annoncere om fremstødene via vores nyhedsbreve, events, netværk og hjemmeside.

Kontakt

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil