; ;
Gemt

Svane Pleje vil have lige vilkår: Der er stor forskel fra kommune til kommune

26. marts 2021

Svane Pleje, der tilbyder privat hjemmehjælp, oplever stor forskel på, hvordan de bliver behandlet fra kommune til kommune. Ønsket er lige vilkår og gennemsigtighed, fortæller direktør Niels Brun Madsen til Brian Mikkelsen.

Coronakrisen har vist, hvor vigtigt samarbejdet mellem offentlige og private aktører er for det danske samfund.

I Odense er Svane pleje, der er specialister i privat hjemmehjælp og praktisk bistand, også store fortalere for, at samarbejdet bliver prioriteret. Virksomheden bliver hyret af kommuner til at løse opgaver på området, og derfor har det stor betydning, hvordan det enkelte samarbejde og vilkår fungerer i praksis.

Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, har været på besøg hos virksomheden, og her forklarer direktør Niels Brun Madsen, at der er stor forskel fra kommune til kommune.

”Nogle kommuner samarbejder vi langt bedre med end andre. I nogle er vi lidt som en gøgeunge, og i andre har vi en plads på første række og sidder med til møder,” forklarer Niels Brun Madsen.

Hvis Danmark skal være verdensmestre i offentlig-privat samarbejde, er der flere ting, vi kan blive bedre til, siger han.

”Adgang til de samme ydelser, så vi kan konkurrere på lige vilkår med kommunerne,” peger han på som et eksempel.

Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, understreger, at private virksomheder er et vigtigt supplement til de kommunale ydelser.

”For os er det ikke ideologi, det er rent praktik. Private virksomheder kan levere nogle gode ydelser, borgerne er sindssygt tilfredse og ofte er det billigere. Så lad os give dem nogle ordentlige vilkår,” siger han og tilføjer, at der er brug for gennemsigtighed i priserne – for så kan den bedste vinde.

Dansk Erhvervs ambition er, at Danmark skal være verdens bedste til offentlig-privat samarbejde. Læs mere her: Dansk Erhverv - Fremtidens velfærdssamfund

Dansk Erhverv har stort fokus på gennemsigtighed i priser og arbejder for, at der etableres en specialenhed i konkurrence- og forbrugerstyrelsen med indsigt i prissætning af ydelser i det offentlige.

Vi har fået indført, at OECD’s principper for fastsættelse af priser i det offentlige er gældende på statens område, og vi arbejder for, at det udbredes til at være gældende for regioner og kommuner.

Se Vejledning om prisfastsættelse (oes.dk)

Medlemsbesøg

Brian Mikkelsen besøger en række medlemsvirksomheder rundt om i landet for at høre, hvordan corona påvirker dem. Se videoerne og læs artiklerne her:

Besøg hos SPORT 24 i Silkeborg: SPORT 24-direktør i opråb om nedlukning: Vi er slået til pindebrænde – igen

Besøg hos Skoringen i Ringe: Hos Skoringen i Ringe er lageret stadig fyldt med vintersko: ”Det er forfærdeligt”

Besøg hos Smukfest i Skanderborg: Smukfest tror på festival til sommer - men det kræver fuldt blus på coronapasset

Besøg hos Parken Sport & Entertainment i København: Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

Besøg hos GreenMobility i København: GreenMobility-stifter: Grønne iværksættere har brug for bedre vilkår - især under corona

Besøg hos Odense Sport & Event i Odense: Odense Sport & Event efterlyser langvarig kompensation: Ellers synker vi helt til bunds

Besøg hos Old Irish Pub: Old Irish Pub efterlyser genåbningsplan: Giv os noget at arbejde ud fra

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil