; ;
Gemt

Tillidsrepræsentant, som snød med tidsregistreringen, kunne bortvises

Det var et alvorligt tillidsbrud, at en tillidsrepræsentant fik en kollega til at stemple ind, så det fremstod, som om tillidsrepræsentanten var mødt til tiden.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 8. AUGUST 2019

Sagen kort
En tillidsrepræsentant, der siden 2012 havde været ansat på en produktionsvirksomhed, skulle møde kl. 21:00 på natholdet. Tillidsrepræsentanten, der kort forinden havde mistet sin mor, sov dog over sig og mødte derfor for sent. En kollega registrerede ham i systemet, så det fremstod, som om han var mødt til tiden.

Den nærmeste chef registrerede, at der var nogle uoverensstemmelser, men ville give tillidsrepræsentanten mulighed for at selv at henvende sig. Da det ikke skete, blev direktøren involveret. Herefter blev såvel tillidsrepræsentanten som kollegaen indkaldt til en samtale. Under samtalen ændrede tillidsrepræsentanten forklaring i hvert fald tre gange.

På den baggrund blev tillidsrepræsentanten og kollegaen sendt hjem og dagen efter blev de begge bortvist.

Faglig voldgift
Opmanden fandt, at bortvisningen af tillidsrepræsentanten var berettiget.

Opmanden tilsidesatte såvel tillidsrepræsentanten som kollegaens forklaringer som værende påfaldende og ikke troværdige. Opmanden lagde derfor chefens og direktørens forklaringer til grund. På den baggrund fandt opmanden det bevist, at tidsregistreringen ikke var udtryk for en fejl.

Opmanden lagde også vægt på, at kollegaen indrømmede, at tillidsrepræsentanten i en sms havde bedt ham om at stemple ind for sig. Tillidsrepræsentanten havde derfor begået et alvorligt tillidsbrud, som tillige involverede en kollega.

Dansk Erhverv bemærker
Afgørelsen er i overensstemmelse med andre afgørelser, der fastslår, at snyd med tidsregistreringen er så grov en misligholdelse, at det kan berettige til en bortvisning. Det gælder også, selvom der er tale om en tillidsrepræsentant.

Den pågældende virksomhed havde ikke udarbejdet retningslinjer for tidsregistrering. Selvom det ikke kom virksomheden til skade i den konkrete sag, anbefaler Dansk Erhverv dog, at medlemmerne udarbejder sådanne retningslinjer.

Dansk Erhverv anbefaler også medlemmerne at kontakte os, inden der skrides til opsigelse eller bortvisning af en tillidsrepræsentant.