; ;
Gemt

Reportage fra tre gode life science-arrangementer

Dansk Erhverv har i november været medarrangør på tre spændende arrangementer indenfor sundhed og life science.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og Velfærd - 28. november 2019

Politisk topmøde om svær overvægt
Vi var d. 13. november værter og medarrangør for et politisk topmøde om svær overvægt sammen med Novo Nordisk og Overvægtsalliancen. Omkring 800.000 danskere lever i dag med svær overvægt, og udfordringen er også global. Borgere med svær overvægt oplever en stigmatisering og en markant lavere deltagelse på arbejdsmarkedet, ligesom der er begrænsede behandlingstilbud, hvor kvaliteten varierer på tværs af landet. Et af hovedbudskaberne på topmødet fra Overvægtsalliancen var derfor, at der skal laves en national handlingsplan for svær overvægt, så vi i Danmark kan blive blandt de første i verden, der systematisk forsøger at komme udfordringen til livs.

Det var et særdeles vellykket topmøde med 180 deltagere fra den politiske verden, eksperter og fagpersoner på tværs af mange sundhedsvidenskabelige discipliner. Det er Dansk Erhvervs håb, at denne slags arrangementer kan sætte fokus på problemstillinger, der bedst kan løses gennem brede indsatser.

 

AI & Big Data i life science
For tredje år i træk var Dansk Erhverv partnere på den årlige konference om krydsfeltet mellem IT og life science. Programmet blev åbnet af Brian Mikkelsen, og dagen igennem kunne de 120 deltagere (fortrinsvist specialister) høre spændende oplæg fra førende danske og udenlandske eksperter.

 

Fint besøg fra Schweiz
Den 21. november havde Dansk Erhverv besøg af den schweiziske statssekretær (svarende til departementschef) for ministeriet for uddannelse, forskning og innovation samt den schweiziske ambassadør til Danmark, Florence Tinguely Mattli. Vi afholdt et morgenmadsmøde, hvor vi drøftede dansk og schweizisk forskningspolitik, og hvordan denne spiller sammen med de stærke life science-brancher i de to lande. Schweiz har Europas stærkeste life science-branche, og der er således meget at lade sig inspirere fra. Det var en meget interessant morgen, hvor også Roche og Nestlé holdt oplæg om dansk-schweizisk samarbejde.