; ;
Gemt

Tre nye IGU-forløb for detailbranchen

Der er nu udviklet tre nye IGU-forløb som kan anvendes direkte af virksomheder inden for detailbranchen. Den 2-årige IGU er målrettet flygtninge og familiesammenførte og kombinerer ansættelse i virksomhed med skoleundervisning.

Nyhed

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er et 2-årigt uddannelsesforløb målrettet flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, som kombinerer ansættelse i lønnet praktik i en virksomhed med skoleundervisning.

Skoleundervisningen udgør i alt 20 uger á 37 timer pr. uge. Det konkrete indhold i de 20 ugers undervisning aftales mellem den pågældende IGU-deltager og virksomheden inden for den første måneds ansættelse. Undervisningen kan bestå af AMU-kurser, danskundervisning, Forberedende Voksenundervisning (FVU), Almen Voksenuddannelse (AVU) og HF Enkeltfag.

Der findes allerede en række på forhånd udviklede AMU-forløb – også kaldet ”branchepakker” – der er specielt udviklet til IGU. Alle branchepakker kan indgå som en del af uddannelsesdelen i en IGU. Der findes fx branchepakker inden for service og rengøring, lagerområdet og fødevareindustrien.

Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse (HAKL) har i samarbejde med Det Faglige Udvalg for Detailhandelsuddannelsen netop udviklet tre individuelle branchepakker, som kan anvendes direkte af virksomheder inden for detailbranchen.

Der er tale om tre forskellige forløb, der hver især varer i alt 8 uger, foruden den tid, der anvendes til eventuel danskundervisning og praktik.

De tre forløb er målrettet følgende jobfunktioner:

  • Butiksmedarbejder
  • Kundeservicemedarbejder
  • Lager- og Logistikmedarbejder


Læs mere om de enkelte branchepakker nævnt oven for på Uddannelsesnævnets hjemmeside.

Som virksomhed har du mulighed for at få udbetalt en bonus på op til 40.000 kr., når du igangsætter et IGU-forløb og samtidig sørger for, at den enkelte IGU-deltager har gennemført uddannelsesforløbet i din virksomhed.

Har du spørgsmål til IGU kan du henvende dig til Dansk Erhverv eller til Jobservice Danmark på tlf. 72 20 03 50.