; ;
Gemt

Tvangsauktioner fastlåst på det laveste niveau i 12 år

Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik torsdag viser, at antallet af tvangsauktioner lå på 196 i januar, hvilket er stort set samme lave niveau som man så igennem hele 2019. Det betyder, at antallet af tvangsauktioner ligger stabilt fastlåst på det laveste niveau i 12 år.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 6. februar 2020

Det lave antal tvangsauktioner vidner om, at danskernes privatøkonomi er i rigtig fin form i øjeblikket. Renterne er uhyre lave, beskæftigelsen er rekordhøj, og de reale indkomster er steget solidt over de seneste år. Dertil er jobomsætningen meget høj i øjeblikket og ca. 7 ud af 10 dagpengemodtagere er således ikke på offentlig forsørgelse efter et halvt år. Endelige spiller det naturligvis også en vigtig rolle, at fremgangen på boligmarkedet har bredt sig til en stadig større del af landet.

Med de nuværende udsigter for dansk økonomi, så er der grund til at forvente, at antallet af tvangsauktioner over de kommende år også vil være lavt. Der udsigt til en blød landing i dansk økonomi efter en årrække med høj vækst, og der er samtidig udsigt til stabilt lave renter. Tabsrisikoen for bankerne er med andre ord lav i øjeblikket og vil formentlig også være det over de kommende år. Set i de lys kunne man godt håbe på, at bidragssatserne blev sat ned igen for at matche den lavere tabsrisiko.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil