; ;
Gemt

Tvivlsomt om læge-udspil vil løse lægemanglen

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at der er flere fornuftige elementer i regeringens læge-udspil, men tvivler på, at udspillet vil kunne løse hele udfordringen med lægemangel.

Nyhed

Der er mangel på læger flere steder i Danmark, og på det er på den baggrund, at regeringen nu er kommet med sit udspil til, hvordan udfordringerne skal løses. Mange af de fremlagte initiativer er dog allerede en mulighed i dag.

”Det er positivt, at der nu bliver sat fokus på lægedækning. Det er dog ikke nyt, at læger kan samle sig i lægehuse og ansatte mere personale. Det nye er, at der nu igen kastes flere offentlige kroner efter lægehusene, på trods af at de praktiserende læger er selvstændige erhvervsdrivende. I flere år har private sundhedsvirksomheder stået klar til at investere i lægeklinikker - også sammen med regionerne. Men regionerne har oprettet ”egne” forsøgsklinikker uden om både PLO og de private sundhedsvirksomheder, som ellers gerne vil ind og udvikle praksis for eksempel i forhold til åbningstider, videokonsultationer og så videre. I Dansk Erhverv ser vi gerne, at der kommer mere fokus på at udvikle lægeklinikker i samarbejde med private sundhedsvirksomheder. Ganske som regeringen er vi heller ikke tilhængere af regionsklinikker, men ønsker, at de bliver udbudt og udviklet sammen med private aktører,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Der skal tænkes nyt
Desuden vil regeringen lade firmaer levere lægeydelser til plejehjem og kommunale akuthuse.

”Det er bestemt positivt, men det er vigtigt, at de private er med til at udvikle området og ikke bare dække huller her og der. De private har så meget at byde ind med, så det er i alles interesse, at de kommer på banen her. Hvis vi skal sikre god lægedækning i hele Danmark, så skal det offentlige i samarbejde med de private tænke i nye og mere fleksible baner. For helt overordnet må vi sige, at det er tvivlsomt, om det læge-udspil, som ligger på bordet lige nu, kan løse hele udfordringen med læge-mangel,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil