; ;
Gemt

Handelsuddannelsen får ny brancheretning med fokus på storkunder

Succesfuldt pilotprojekt resulterer i implementering af ny brancheretning i Handelsuddannelsen med titlen ”Storkunder”. Brancheretningen henvender sig til leverandør- og grossistvirksomheder inden for B2B branchen, som har særligt fokus på storkunder.

Nyhed

Dansk Erhverv | UDDANNELSE  23. november 2017

Inden for handelsuddannelsen med specialer, er der udformet en nye brancheretning med titlen ”Storkunder” inden for specialet handelsassistent, salg.

Brancheretningen henvender sig til leverandør- og grossistvirksomheder inden for B2B branchen, som har særligt fokus på storkunder. Uddannelsesmuligheden trådte i kraft den 15. juli 2017.


Dansk Erhverv har som en del af Det Faglige Udvalg for Handel i tæt samarbejde med Business College Syd, gennemført et pilotprojekt, hvor skolen i 2015/16 ”samlæste” udvalgte elever fra forskellige brancheretninger på et fælles ”branchehold”, hvor fokus var på storkundeperspektivet, samt det alment merkantile på hovedforløbet.


Eksempler på storkundeperspektivet i uddannelses fag:

  1. Eleven kan anvende præsentations-, spørge- og forhandlingsteknik
  2. Eleven kan deltage i planlægning af salgsarbejdet
    - Fx fokus på CRM, Key Account, Cross Selling, Produkt-/Fagmesser, mv.
  3. Eleven behersker salg, rådgivning og betjening ud fra virksomhedens parametermix
    - Fx fokus på Totalentreprisesalg, Løsningssalg, Value Selling, mv.
  4. Eleven kan udvikle og fastholde kunderelationer
    Fx fokus på CRM, Key Account Management, Relationssalg/-markedsføring
  5. Eleven kender til salgets økonomi, med henblik på at understøtte salgsarbejdet
    - Fx fokus på den udvidede forsynings-/værdikæde (Extended Value Stream Mapping)


Pilotprojektet havde til formål at afdække, om der var behov for en ny brancheretning, og med implementeringen af selvsamme kan man ikke andet end at konkludere, at projektet var succes.

Den nye brancheretning henvender sig til leverandør- og grossistvirksomheder inden for B2B branchen, især de virksomheder, der har salgselever, hvor fokus for arbejdsopgaverne i hverdagen er storkundeperspektivet.

Den nye brancheretning trådte i kraft pr. 15. juli 2017 og det forventes at brancheretningen er med til at imødekomme den stigende interesse for Handelsuddannelsen og bidrage til endnu flere nye praktikaftaler.