; ;
Gemt

Udenlandsk arbejdskraft skaber vækst

Regeringens udspil om udenlandsk arbejdskraft vil sikre danske virksomheder bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og øge væksten i dansk økonomi, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

pressemeddelelse 3. oktober 2018

Manglen på kvalificeret arbejdskraft bliver mere og mere udtalt på arbejdsmarkedet. En af løsningerne er, at gøre det lettere for virksomheder at ansætte udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU. Dermed er regeringens udspil et stort skridt i den rigtige retning.

Regeringen lægger i sit nye beskæftigelsesudspil blandt andet op til at sænke beløbsgrænsen for, hvor meget medarbejderen skal tjene for at komme til Danmark og at gøre op med det tunge bureaukrati på området, som mange virksomheder oplever.

”Vi har behov for højt kvalificeret arbejdskraft til danske virksomheder. Nogle medarbejdere kan rekrutteres i Danmark og inden for EU, men der er også områder, hvor det giver mest mening at kigge uden for EU. Regeringens udspil er et skridt i den rigtige retning, for højt kvalificerede udenlandske medarbejdere skaber vækst i Danmark,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Kan være guld værd
Især i forhold til danske eksportvirksomheder kan dygtige medarbejdere fra andre lande end EU-landene være med til at sikre succes.

”Mange af vores virksomheder eksporterer til lande uden for EU, og her kan det for eksempel være en kæmpe fordel at have en ansat, som kan tale kinesisk eller indisk og kender kulturen. Når vi er i global konkurrence er det de små forskelle, som betyder om ordren kommer i land, og det kan være guld værd for virksomheden at have medarbejdere med lokalt kendskab,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef