; ;
Gemt

Udvidet boligjob-ordning bør omfatte oplevelseserhvervene

11. november 2020

I starten af ugen kom regeringen med en række forslag om erhvervsrettede tiltag og stimuli. Det handlede blandt andet om en indsats overfor SMV’erne, udmøntning af midler til en ny life science strategi og så en udvidelse af boligjob-ordningen.

Finansminister Nicolai Wammen gav mandag status på den økonomiske situation og præsenterede en række forslag om bl.a. økonomiske stimuli, der skal ses i lyset af corona-krisen. Blandt forslagene er forlængelse af alle corona-eksport-ordningerne, hvor SMV’erne får ekstra tilskud. Desuden forslås en ekstra indsats overfor SMV’erne i de hårdest ramte områder.

”Det er gode og positive tiltag, som vi i Dansk Erhverv kun kan bakke op om. Vi har længe kæmpet for en udvidet boligjob-ordning - også på service. Derfor hilser vi udvidelsen velkommen. I forhold til SMV’erne så er også de ramt hårdt ramt af, at eksporten har det svært. Derfor er tiltagene rettet mod SMV’erne meget gode,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Life science spiller en bærende rolle
Desuden vil regeringen afsætte 70 mio. kr. årligt til en ny life science strategi, der bl.a. skal bidrage til at skabe bedre patientbehandling, arbejdspladser samt vækst og velfærd i Danmark via øget eksport. Branchen står i dag for 19 pct. af den samlede danske vareeksport og har gennem de seneste år haft en markant vækst.

”I Dansk Erhverv har vi længe arbejdet på at sikre en ambitiøs opfølgning på life science vækstplanen fra 2018, som udløber ved udgangen af 2021. Derfor er vi enormt glade for, at der nu er afsat 70 mio. kr. årligt til den kommende nationale life science strategi. Den ambitiøse ramme understreger regeringens store ambitioner på life science området. Vi deler disse ambitioner, og glæder os til samarbejdet om at føre dem ud i livet. Life science branchen kommer til at spille en bærende rolle i forhold til at få dansk økonomi tilbage på sporet efter corona-krisen,” siger Brian Mikkelsen.

Oplevelseserhvervene ind i boligjob-ordningen
Boligjob-ordningen forslås udvidet, så loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kroner og loftet for håndværksydelser hæves til 25.000 kroner. Det gælder i 2021.

”Der er brug for at stimulere økonomien, så derfor er det en god idé at udvide boligjob-ordningen. Vi anbefaler desuden en model med fokus på de erhverv, der lider mest som følge af corona-krisen. Et oplagt eksempel her er oplevelseserhvervene, som ordningen altså også bør omfatte. I Dansk Erhverv vil vi arbejde videre for, at det sker,” siger Brian Mikkelsen.

Læs mere på Finansministeriets hjemmeside: Forhandlinger om grøn genstart af Danmark: Regeringen vil sikre økonomisk tryghed og danske job