; ;
Gemt

Verdensmålene – kommer snart til en by nær dig

Den landsdækkende kampagne ’Danmark for Målene’ vil i 2019 besøge 48 danske byer. Også mange virksomheder deltager. Vi giver dig overblikket over kampagnen, der vil nå 2 mio. danskere i 2019.

Nyhed

DANSK ERHVERV | CSR - 23. APRIL 2019

I februar 2018 viste en kortlægning foretaget af Wilke for Udenrigsministeriet, at kun 16 pct. af danskerne kender til FN’s Verdensmål. Derfor skal en kampagne under overskriften ’Danmark for Målene’ øge danskernes kendskab til målene, og fremme det brede samarbejde om at gøre verdensmålene til virkelighed. Her spiller både byer og virksomheder en stor rolle.

I 2019 besøger oplysningskampagnen 48 byer, og når derigennem ud til 2 mio. borgere. Det drejer sig om 600 organisationer, 500 skoler og 400 virksomheder, der i løbet af 2019 vil møde kampagnen. Med i alt 288 planlagte arrangementer på byernes torve rundt omkring i Danmark er der tale om den hidtil største, danske oplysnings- og aktivitetskampagne for FN’s 17 verdensmål.

Kommer til at drive viden og opmærksomhed
En analyse fra Dansk Erhverv fra februar 2018 viste, at det stadigvæk er småt med kendskabet til verdensmålene blandt de små og mellemstore virksomheder. Nu handler det om at udbrede kendskabet til verdensmålene, og om at påbegynde arbejdet med verdensmålene på en overkommelig måde. Der ligger store muligheder i verdensmålene, også for danske SMV’er som har tradition for ordentlighed og ansvarlighed, og som allerede i dag kan tilbyde mange af morgendagens bæredygtige produkter og serviceydelser.

Danmark for Målene har med sin rækkevidde potentiale til markant at øge kendskabet til verdensmålene i den generelle befolkning, og det bliver interessant at undersøge, om det også vil gøre en forskel for kendskabet blandt virksomhederne. Det vil være svært at forestille sig andet.

Et spørgsmål om mål 17
Danmark for Målene kører for første gang i 2019 og handler i sin kerne om verdensmål nr. 17 om partnerskaber. Er du interesseret i at vide mere om kampagnen og undersøge hvornår den kommer til din by, kan du gøre det på deres hjemmeside