; ;
Gemt

Vi skal levere globale løsninger

Regeringen har netop præsenteret de 13 klimapartnerskaber, hvor repræsentanter fra erhvervslivet skal nå frem til bud på klimaløsninger. Dansk Erhvervs administrerende Brian Mikkelsen glæder sig og minder om, at klimakampen angår alle.

Nyhed

pressemeddelelse onsdag den 13. november

Statsminister Mette Frederiksen har på Marienborg offentliggjort alle de 13 klimapartnerskaber, hvor forskellige dele af erhvervslivet skal byde ind med løsningsforslag og køreplaner til, hvordan de ambitiøse klimamål kan nås.

”Det er yderst positivt, at klimaarbejdet nu går i gang via partnerskaberne. Det er helt naturligt, at erhvervslivet er en nøglespiller i forhold til at nå målene. Der venter en stor udfordring for klimapartnerskaberne, men jeg er sikker på, at de leverer på opgaven med øje for konkurrenceevnen og det globale klima. Klimakampen angår os alle, og Dansk Erhverv bidrager naturligvis,” siger Brian Mikkelsen.

Klimaet kender ikke til landegrænser
Brian Mikkelsen understreger, at det er vigtigt, at klimaambitionerne nås uden, at det koster på arbejdspladser, vækst og velstand.

”Det er vigtigt, at vi nu går efter skalerbare løsninger med international effekt. Danmark bliver for alvor et foregangsland, hvis vi både leverer grønne løsninger og fortsat vækst og velstand – det vil andre gerne kopiere. Derfor er målet at tænke nyt og innovere os ud af udfordringerne, så vi ikke ender med nationale tiltag, som blot flytter produktion og værdiskabelse til andre lande for at nå nationale mål. Vi er nødt til at tænke i globale perspektiver, for klimaet kender ikke til landegrænser,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef