; ;
Gemt

Vigtig vækstplan for life science

Life science er en af Danmarks vigtigste vækstmotorer, og den netop indgåede politiske aftale om en vækstplan for området, er en god kickstarter, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har netop indgået en politisk aftale om initiativerne i vækstplanen for life science. Vækstplanen skal sikre, at Danmarks i forvejen meget stærke life science branche bliver endnu stærkere.

”Danske life science virksomheder eksporterede i 2016 for 107 milliarder kroner. Det er et muskelbundt af en branche, men der er fortsat et stort potentiale i forhold til at gøre branchen endnu større og dermed skabe mere eksport og flere arbejdspladser. Vækstplanen indebærer blandt andet, at vi skal have en lægemiddelstyrelse i topklasse. Det er godt, for det betyder, at branchen får en endnu mere kompetent medspiller. Glimrende er det, at der etableres en national organisation til fremme af kliniske forsøg i Danmark, og at der kommer gebyrlettelser for kommercielle virksomheder i forbindelse med kliniske forsøg,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Vigtigt med højere forskningsfradrag
Dansk Erhverv mener, at der er behov for fokus på et højere fradrag for virksomhedernes investeringer i forskning og udvikling.

”Vækstplanen er et supergodt skridt i den rigtige retning, men vi må ikke glemme, at det er vigtigt også at understøtte forskning og udvikling i erhvervslivet. Forskningen skal stimuleres, og et rigtigt godt redskab vil være, hvis der bliver givet et skattefradrag for forskning på 130 procent. Det ser vi meget gerne, at der bliver arbejdet videre med fra politisk side,” siger Mette Feifer.

Mette Feifer tilføjer, at det er vigtigt, at der fortsat er gode rammer for life science start ups, og at Dansk Erhverv ser frem til at bidrage til udviklingen af dette område.

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil