; ;
Gemt

Vindere af 360 graders pris kåret

En enig jury har netop kåret BLUETOWN og Kaffe Bueno som vindere af årets 360 Grader pris, som uddeles af Dansk Erhverv i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Green Network og Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Nyhed

360 Grader prisen uddeles hvert år til virksomheder, som gennem innovation, ny teknologi, digitale løsninger og bæredygtighed formår at fremme en bæredygtig udvikling og være med til at indfri FNs 17 Verdensmål.

Årets start-up
Årets vinder af 360 Grader prisen i kategorien start-up er Kaffe Bueno.

Generaldirektør i Dansk Flygtningehjælp og jurymedlem, Christian Friis Bach begrunder valget af Kaffe Bueno således:

”De rammer alt, hvad der er brug for. De mindsker madspild, tænker i cirkulær økonomi og skaber nogle gode produkter; og så har de en rigtig god ambition. Som de siger, vil de gerne redde verden, men nogle gange er man nødt til at gøre det én kop ad gangen.”

Juan Medina fra Kaffe Bueno glæder sig over sejren
”Det er dejligt med den anerkendelse for vores hårde arbejde. 360 Grader prisen betyder, at vi måske kan finde de rigtige investorer, så vi kan blive ved med at gøre det, vi gør. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte vores arbejde.”

Årets etablerede virksomhed
For etablerede virksomheder var det BLUETOWN som løb med æren.

Jurymedlem og udviklingsdirektør i Vækstfonden, Mette Skøt, forklarer hvorfor:
”BLUETOWN vandt, fordi de har en stor, global ambition; de er ægte nyskabende i deres tilgang til projektet, og så er de en enabler i forhold til at udfordre bæredygtighedspotentialet hos andre virksomheder. Samtidig er projektet drevet af vedvarende energi, og de har en klar satsning i områder som Afrika og Indien, hvor der er et stort first mover potentiale.”

Hos BLUETOWN var der stor jubel over at vinde den fornemme pris.
”Vi er glade for at kunne bringe vores historie tilbage til Danmark. Vi har haft stor succes med at tiltrække international interesse, men det er ikke gået helt så nemt herhjemme. Det her er på mange måder en blåstempling af vores idé. Vi vil gerne tænke bæredygtighed og FNs Verdensmål ind i vores projekt. Det er vi rigtig stolte af!” siger Louise Kjær og Emil Damholt fra BLUETOWN.

Behov for fokus på bæredygtige løsninger
I Dansk Erhverv er CSR-chef Malene Thiele glad for, at 360 Graders prisen kan være med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen.

”360 graders prisen sætter fokus på nye, innovative løsninger, der fremmer indfrielsen af FNs 17 Verdensmål samtidig med, at de også er en god forretning. Det kalder vi for en 360 graders løsning. Vi ved, der er mange virksomheder derude, som er rigtig gode til det her, og med uddelingen af prisen i dag sætter vi spotlight på dem og på bæredygtig produktion. Det er jeg stolt af at være med til,” siger hun.

”Det er spændende at være med i et arrangement og opleve 6 seje start ups og etablerede virksomheder live-pitche på Børsen. De seks nominerede til dette års 360 Grader Pris stod overfor en jury, der om nogen vidste, hvad der skal til for at kombinere teknologi og bæredygtighed, og samtidig tjene penge på det.
BLUETOWN, Kaffe Bueno og alle de nominerede kan være stolte af, at de er med til at fremme bæredygtighed på den danske iværksætterscene,” siger Susanne Lydholm, partner og managing director i Green Network.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Torsten Andersen er enig og uddyber:
”Vi har brug for flere ’erhvervsaktivister’ i Danmark. Det kan både være iværksættere, startups og etablerede virksomheder – det vigtige er, at de har en holdning og taler højt om den samfundsforandring, de ønsker at skabe. Og så skal de have en forretningsmodel, der peger fremad mod et mere bæredygtigt samfund. Konkurrencens vindere er to gode eksempler på sådanne virksomheder.”

Mikkel Stenbæk Hansen, direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel siger:
”Hvis vi skal indfri de 17 verdensmål er det fuldstændig afgørende, at vi får det private erhvervsliv med. Der er heldigvis mange virksomheder, der har fået øjnene op for nødvendigheden af og de kolossale forretningsmæssige muligheder, der ligger i at operere med flere bundlinjer og bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi vil fra DIEHs side gerne være med til at accelerere denne udvikling.”

FAKTA
Juryen bestod ud over Christian Friis Bach og Mette Skøt af Steffen Blauenfeldt, direktør i Dis-Play og Søren Stig, Impact investor og bestyrelsesmedlem i CIID

De nominerede i kategorien start-up var: Metoa, Polisentio og Kaffe Bueno.
De nominerede i kategorien etablerede virksomheder var: Unumed, Donkey Republic og BLUETOWN.

De 2 vindere blev præmieret med 360 Grader Prisen 2018 samt et beløb på 15.000 kr. og et års partnerskab hos Green Network (for startups) eller et certificeringsforløb som Sustainable Business Partner hos Green Network (for etablerede virksomheder).