; ;
Gemt

Vognmaleroverenskomsten er landet

Nyhed

13. marts 2020

Den 9. marts 2020 indgik Dansk Erhverv Arbejdsgiver for AutoBranchens Arbejdsgiverforening ny overenskomst for alle ABAFs autolakerere.

Dansk Metal og Dansk Erhverv Arbejdsgiver for AutoBranchens ArbejdsgiverForening har som nævnt i vores sidste nyhedsbrev indgået en 3-årig overenskomst den 19. februar 2020 omhandlende ABAFs ca. 150 autovirksomheder.

Den 9. marts 2020 indgik vi også ny overenskomst for alle ABAFs autolakerere. Overenskomstfornyelsen indeholder elementer blandt andet med større fleksibilitet i forhold til udbetalinger fra SH-kontoen. Stigningen i bidraget til kontoen kan nu udbetales løbende sammen med lønnen. Det kan også aftales direkte med medarbejderen at udbetale det fulde bidrag to gange årligt. Der er samtidig blevet mulighed for, at en medarbejder kan bede om at få et dagsbeløb fra sin SH-konto, når man aftaler at holde fri fredag efter Kristi Himmelfartsdag.

ABAFs overenskomster er minimallønsoverenskomster, og den endelige løndannelse vil således - som tidligere, foregå lokalt i virksomhederne, dog vil vi se en stigning på SH-/fritvalgskontoen med 1%-point årligt de næste 3 år. Bidraget til kompetencefonden vil stige med 5 øre pr. præsteret arbejdstime. Det er i den forbindelse indarbejdet i de nye overenskomster, at det vil være en naturlig følge af disse overenskomstmæssige fritvalgsstigninger, at der tages højde herfor ved den lokale løndannelse.

Når det samlede DA-område er lukket og overenskomsterne er endelige, vil vi renskrive og optrykke overenskomsterne og lægge dem ud alle de relevante steder. Vi sørger samtidig for at udgive et opdateret satsblad.

I og med processen stadig er i gang på DA-området generelt, selvom vores konkrete overenskomstforlig er på plads, er det således vigtigt, at I ikke endnu foretager reguleringer af ex. SH-/fritvalgssatsen. Dette sker først med tilbagevirkende kraft fra det tidspunkt af, hvor vi meddeler, at overenskomsterne er endelige.

Hvis I skulle have spørgsmål til overenskomstfornyelsesprocessen, er I velkomne til at kontakte Marietta Bak Seemholt på mbse@danskerhverv.dk eller 41 94 81 57.