Ferie

Ny ferielov

Danmark har fået en ny ferielov, hvor vi overgår til samtidighedsferie. Det betyder bl.a., at medarbejdere kan afholde betalt ferie det første år af deres ansættelse. Loven træder i kraft den 1. september 2020, men får konsekvenser allerede fra 1. september 2019.

Guide

Hvad betyder den nye ferielov?

I Danmark er der i dag forskudt ferie. Det betyder, at medarbejderen optjener ferie i kalenderåret fra den 1. januar - 31. december, men at ferien først kan afholdes fra 1. maj - 30. april året efter.

Med den nye ferielov optjener og afvikler medarbejderen sin ferie på samme tid i perioden 1. september til 31. august. Det betyder, at den ferie, medarbejderen optjener i februar måned, kan afholdes allerede i marts måned samme år. Medarbejderen har mulighed for at afholde ferien i yderligere 4 måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i ferieafholdelsesperioden fra 1. september til 31. december i det efterfølgende kalenderår. Det giver både arbejdsgiver og medarbejder øget fleksibilitet til at afholde ferien.

Den nye ferielov betyder også, at nye på arbejdsmarkedet i fremtiden kan holde betalt ferie allerede det første år af deres ansættelse. I dag risikerer de at skulle vente op til 16 måneder, før de kan holde betalt ferie.

Dansk Erhverv har udarbejdet et notat, der gennemgår reglerne i den nye ferielov:

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.