Overenskomster

OK2018 - risiko for offentlig konflikt

Der er afsendt strejke- og lockoutvarsler for en meget stor del af den offentlige sektor. En konflikt vil få stor betydning for mange private virksomheder og deres medarbejdere.

Guide

NYT OM OVERENSKOMSTFORHANDLINGER PÅ DET OFFENTLIGE OMRÅDE

Aktuel status på OK2018 på det offentlige område (opdateret 18. april kl. 11.30):

De varslede konflikter er udsat i yderligere op til 14 dage.

Udløber perioden uden resultat er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter udløbet af 2 ugers perioden. Det vil sige, at strejke kan iværksættes fra 6. maj og lockout fra 12. maj.

Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat indenfor de 2 uger, er parterne berettiget til at iværksætte strejke eller lockout på femtedagen efter, at forligsmanden har erklæret forhandlingerne for definitivt afsluttede. I den situation vil strejke og lockout kunne iværksættes samtidig.

Det forlyder endvidere, at der er indkaldt til nye forhandlinger med parterne på fredag den 20. april 2018.

Dansk Erhverv vil holde virksomhederne løbende orienteret og opfordrer til at læse de udsendte orienteringer om de forskellige konsekvenser af konflikten for de private virksomheder, ligesom man opfordres til at tage kontakt til Dansk Erhverv, hvis man har spørgsmål til konflikten.

 

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt

Arbejds- og ansættelsesret H/T

Peter Vibe

Overenskomstchef, advokat (H)

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.