Verdens bedste land at drive virksomhed i.

KAMPAGNE: Betingelserne for dansk erhvervslivs konkurrenceevne og Danmarks velstand starter med erhvervslivets rammevilkår. Og vi mener i ramme alvor, at jo bedre de er, jo bedre har Danmark det.

Kampagne | Verdens bedste land at drive virksomhed i.

Velstand eller velfærd?

For at være verdens bedste land at leve i, skal vi være verdens bedste land at drive virksomhed i.

En vision der for nogen lyder som ultimativ – at intet er hævet over virksomheders betingelser for at drive forretning. At det eneste, vi fokuserer på, er at tjene penge. Men sådan forholder det sig ikke. Faktisk tværtimod.

For velstand og velfærd er hinandens forudsætning. Det er det, vi i Danmark bygger hele ’butikken’ på.

Men hvordan bliver vi verdens bedste land at drive virksomhed i?  I Dansk Erhverv mener vi, at det starter med erhvervslivets rammevilkår. Og vi mener i ramme alvor, at jo bedre de er, jo bedre har Danmark det.

For hvis vi gør det lettere for iværksættere, vil flere sætte i værk.

Hvis vi gør det billigere at forske, vil vi opfinde mere og finde flere løsninger – eksempelvis på sundheds- og klimaområdet.

Hvis vi gør det nemmere for offentlige og private virksomheder at arbejde sammen, vil det skabe flere virksomheder, arbejdspladser og udvikling.

Herunder kan du læse uddybende om vores fokus på erhvervslivets rammevilkår og om vores nye Konkurrenceevnebarometer, der tager temperaturen på Danmarks og dansk erhvervsliv konkurrenceevne i et internationalt perspektiv. 

Med formålet at introducere et overblik over erhvervslivets rammevilkår og dansk erhvervslivs konkurrenceevne i et internationalt perspektiv, introducerer Dansk Erhverv onsdag 1. september et nyt Konkurrenceevnebarometer.

Med barometeret sammenligner vi vækstvilkår og tager temperaturen på Danmarks konkurrenceevne i forhold til flest mulige andre OECD-lande. Konkurrenceevnebarometeret er baseret på flere end 50 indikatorer.

Fra Konkurrenceevnebarometer til konkrete, politiske forslag   

Fra Konkurrenceevnebarometer til konkrete, politiske forslag   

På baggrund af indsigterne, som Konkurrenceevnebarometerets flere end 50 indikatorer giver, arbejder Dansk Erhverv for gennemførelsen af en række konkrete, politiske forslag.

Forslag, der hver for sig – såfremt de bliver gennemført - vil bidrage til, at Danmark – et vilkår ad gangen – bliver et bedre land at drive virksomhed i.

Se det samlede Konkurrenceevnebarometer her.

Forslagene fremgår i umiddelbar forlængelse af de indsigter, Konkurrenceevnebarometeret giver, i tilknytning til hvert af de respektive rammevilkår og indikatorer, vi måler på.

Find forslagene på rammevilkårenes undersider herunder. 

Erhvervslivets rammevilkår | Danmarks konkurrenceevne

Kontakt

Har du spørgsmål til kampagnen?