Gemt
Presse og Nyheder

Rekruttering er vigtigere end reduktion

Regeringen har lanceret en reduktion i antallet af internationale studerende på 1.000 – 1.200. Reduktionen vil primært ske på områder, hvor få studerende har fået job efterfølgende.

Nyhed

23. august 2018

Selv om der er fornuft i en reduktion på visse områder, så så Dansk Erhverv hellere et fokus på, hvordan vi får flere til at blive i Danmark.

”Det er klart, at vi ikke har interesse i, at uddanne en masse mennesker, der derefter tager hjem uden at bidrage til Danmark. Derfor er det fornuftigt, at regeringen nu har en grundig analyse af, hvordan de internationale studerende klarer sig, og vi mener også, at en reduktion flere steder giver mening,” siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef

Fokus burde flyttes til rekruttering

”I stedet for kun at fokusere på at skære ned på et system, der ikke virker, så burde regeringen også fokusere på, hvordan vi kunne få systemet til at virke. Vi mangler arbejdskraft, og derfor bør vi arbejde målrettet på mere rekruttering frem for kun at se på reduktion,” siger Mads Eriksen

Mere viden nødvendig

”Jeg vil opfordre ministeren til at lave en grundig analyse af, hvorfor så mange internationale studerende tager hjem, og hvordan vi bedst får vendt den udvikling. Vi skal i fællesskab blive langt bedre til at udnytte denne ressource, og det burde være en fælles vision,” siger Mads Eriksen.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.