;

Klimapartnerskab for Service, IT og Rådgivning

Partnerskabet dækker over en bred vifte af brancher som hotel, restauration, IT, rengøring, rådgivnings- og kommunikationsvirksomheder. På tværs af brancherne omfattede partnerskabet op mod en halv million ansatte fordelt på 162.000 virksomheder i 2019.  
 
Selvom sektorens egen direkte drivhusgasudledning er relativt beskeden sammenlignet med andre sektorer, har den en væsentlig betydning for den grønne omstilling på grund af sektorens stærke kontaktflade til øvrige brancher og forbrugere. 
 
Klimapartnerskabets mål 
Klimapartnerskabets mål er at nå en reduktion på hele 73 procent på tværs af brancherne i 2030 sammenlignet med 1990 niveauet.  
 
Det kræver blandt andet, at den offentlige sektors indkøbspolitik bliver grønnere. I 2022 udgjorde de offentlige indkøb 448 mia. kr. og spillede en væsentlig rolle i klimapartnerskabets samlede økonomi. 
 
I dag afhænger offentlige indkøb primært af pris, hvilket betyder, at leverandører på tværs af brancherne ikke har et direkte incitament til at blive mere grønne. 
 
Derfor arbejder klimapartnerskabet i samarbejde med regeringen på at gøre de offentlige indkøb mere klimabevidste. 
 
Desuden vurderer klimapartnerskabets, at teknologier som dataanalyse, kunstig intelligens og cloudløsninger har et stort potentiale til at optimere energiforbrug, mindske transportbehov og reducere madspild i andre sektorer. 
 
Materialer og fakta 
Nedenfor kan du finde materialer og rapporter fra partnerskabet, der beskriver, hvordan service-, it- og rådgivningsbranchen vil nedbringe sin egen udledning og samtidig være en katalysator for den grønne omstilling i andre sektorer. 

Klimapartnerskaber

Kontakt

Digitalisering, Teknologi, Tele & Tværgående Koordination

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil