Spar på saltet - seminar for hele fødevarebranchen
Spar på saltet - seminar for hele fødevarebranchen
Et højt saltindtag er skadeligt for sundheden, og danske forbrugere får generelt for meget salt i kosten. Producenter møder flere krav om at reducere salt i deres fødevarer – men hvordan gør man dette uden at gå på kompromis med smag, kvalitet og fødevaresikkerhed?
Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer stiller skarpt på, hvordan du reducerer salt i dine fødevarer, hvorfor det er vigtigt at reducere saltindhold, og hvad lovgivningen på området giver af muligheder og barrierer. Mange danskere får stadig for meget salt på middagstallerkenen, og det er især industrielt producerede fødevarer, der er årsagen til dette. Få inspiration til, hvordan du sparer på saltet uden at gå på kompromis med smag, kvalitet og fødevare-sikkerhed. Arrangementet vil give dig konkret viden om salt, introducere dig til teknologier til saltreduktion, og du vil høre om andre virksomheders erfaringer på området.
Program
Kl. 13.00
Registrering
Kl. 13.30
Velkomst
v/Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer
Kl. 13.35
Er salt farligt? Evidens og monitorering af danskernes saltindtag
v/Ulla Toft, sektionschef, Sektionen for Sundhedsfremme og Forebyggelse, Region Hovedstaden
Kl. 13.50
Produktionsinnovation og nye teknologier til saltreduktion
v/ Lise Nersting , senior projektleder, DMRI
Kl. 14.10
Fødevarestyrelsens værktøjer til virksomheder
v/ Hanne H. Hansen, specialkonsulent, Fødevarestyrelsen og projektleder for Saltpartnerskabet og Nøglehulsmærket
Kaffepause
Kl. 14.40
Saltreduktion – konkrete erfaringer fra virksomheder
v/Jan Poulsen, Sales & Marketing Director, Lantmännen Cerealia Lotte Kirk, Quality Coordinator, Dansk Supermarked, TBA, Arla.
Kontakt
Kursus og Event
Åbningstider på telefonen er hverdage mellem kl. 8 - 16.