Spring til indhold

Fuld fokus på ny lov om regulering af aftaler i fødevaresektoren (livestreaming)

Få eksperternes råd til hvornår og hvordan de nye regler skal anvendes, når man handler nationalt såvel som internationalt, hvordan reglerne vil blive håndhævet, samt hvem man skal kontakte, hvis man er i tvivl.
Kursus
Online event

Fuld fokus på ny lov om regulering af aftaler i fødevaresektoren (livestreaming)

Hos dig selv
Gem
Indhold

Vi sætter fokus på de nye danske regler om urimelig handelspraksis i relationer mellem virksomheder i landbrugs- og fødevareforsyningskæden, og giver dig her mulighed for at blive klogere på de nye regler og deres kringelkroge, samt få eksperternes råd til hvornår og hvordan de nye regler skal anvendes, både når man handler rent nationalt, og når man handler internationalt, hvordan reglerne vil blive håndhævet, samt hvem man skal kontakte, hvis man er i tvivl.

Du kan møde både specialister fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der er udpeget som dansk håndhævelsesmyndighed, og fra advokatfirmaet Plesner, der bl.a. har speciale i EU- og konkurrenceret.

Du vil få svar på følgende spørgsmål:

  • Hvilke virksomheder, produkter og situationer er omfattet af de danske regler?
  • Hvilke vilkår bliver ulovlige at aftale?
  • Hvilke kredittider vil være lovlige at aftale og gør det nogen forskel, hvis leverandøren udtrykkeligt har accepteret en længere kredittid?
  • Hvad skal jeg være særlig opmærksom på, hvis min køber/sælger er fra Danmark?
  • Hvad skal jeg være særlig opmærksom på, hvis min køber/sælger er fra et andet EU-land?
  • Hvad skal jeg være særlig opmærksom på, hvis min køber/sælger er fra et ikke EU-land?
  • Hvad er de 10 vigtigste punkter, jeg skal være opmærksom på?
  • Hvem kan klage?
  • Hvad koster det at klage?
  • Hvordan vil håndhævelsen ske?
  • Er de nye regler om urimelig handelspraksis konkurrenceregler?
  • Hvem er ansvarlig for, at lovens regler overholdes?
  • Hvor henvender jeg mig, hvis jeg er i tvivl om reglerne?
  • Hvad med fremtiden?

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs, ligesom det også vil være muligt at indsende spørgsmål i forbindelse med tilmeldingen, ved at skrive spørgsmål i bemærkningsfeltet.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med køb og/eller salg af enhver form for landbrugs- og/eller fødevarer, uanset om det er primærproducenter, videreforarbejdningsproducenter, grossister, importører, butikker, restauranter, cafeer, barer, hoteller, kantiner, helsekostforretninger eller lignende.

Målgruppen:

  • Ejere/ledere, CFOs.
  • Sælgere.
  • Indkøbere.
  • Category managers
  • Andre der arbejder med virksomhedens salg- eller indkøb.

Dansk Erhverv medlemmer har første prioritet til kurset.

Du vil, efter deltagelse på dette kursus, automatisk modtage et digitalt kursusbevis direkte i din indbakke.

Læs mere om Dansk Erhvervs digitale kursusbeviser her.

Som tilmeldt vil du få tilsendt et link til livestreamingen dagen før.

Ønsker du i stedet at deltage ved det fysiske arrangement kan du deltage via dette link.
  • 09.00 - 09.05

    Velkommen

    09.00 - 09.05
    Tina Buur Johnsen

    Chefkonsulent

    Dansk Erhverv

  • 09.05 - 09.50

    Oplæg - Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

    09.05 - 09.50
    Cathrine Koch Olsen

    Fuldmægtig

    Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

    Beskrivelse

    Cathrine Koch Olsen er jurist og fuldmægtig i konkurrencecenter for detail, industri, primære erhverv og sundhed. Cathrine har arbejdet med implementeringen af UTP-direktivet i dansk ret, og vil også arbejde med den fremadrettede håndhævelse af lovgivningen.

     

    Katrine Lapp

    Souschef

    Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

    Beskrivelse

    Katrine Lapp er jurist og souschef i konkurrencecenter for detail, industri, primære erhverv og sundhed. Katrine har arbejdet med implementeringen af UTP-direktivet i dansk ret, og vil også arbejde med den fremadrettede håndhævelse af lovgivningen.

     

  • 09.50 - 10.35

    Oplæg - Plesner Advokatpartnerselskab

    09.50 - 10.35
  • 10.35 - 11.00

    Spørgsmål, afslutning og networking.

    10.35 - 11.00

Kontakt

Kursus - og eventafdelingen