; ;

Vi står overfor en enorm opgave, når vi skal omstille fra sort til grønt. En omstilling, der i Danmark vil skabe både vækst og beskæftigelse. En omstilling, der ikke kommer af sig selv, men kræver strategiske satsninger, politisk vilje – og handling. Skal det lykkes, bliver det afgørende, at vi får alle med!

Derfor peger både Danmark og EU på, at den grønne omstilling skal være en såkaldt ”Just Transition” ­– en fair omstilling, hvor ingen står tilbage.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til dialogen om, hvordan den grønne omstilling kan skabe vækst og jobs, samt hvordan vi sikrer, at vi har den nødvendige arbejdskraft i en grøn og digital fremtid.

OM EVENTET

CONCITO, IDA og State of Green afholder sin anden konference i event-rækken “The 2030 Countdown - Securing jobs, growth and people in a new green era”, der fokuserer på, hvordan grøn omstilling skaber vækst og beskæftigelse både i Danmark og i Europa.

Formålet er at sætte fokus på, hvor vigtig en rolle arbejdskraft og kompetencer spiller i den grønne omstilling de næste 10 år, både i Danmark og internationalt. Dermed kan Danmark ikke kun bidrage med grønne teknologier, men også vise, hvordan man sikrer en retfærdig og grøn omstilling via strategisk og klog omstilling af arbejdskraften.

Konferencen skal belyse fordelene ved en grøn omstilling, når det gælder jobskabelse, samt indlede dialogen om, hvordan vi sikrer den nødvendige arbejdskraft i 2030 i en grøn og digital fremtid. På eventet vil der blive lanceret en ny definition af grønne jobs v. CONCITO og Mandag Morgen, der vil understøtte paneldebatterne, samt diskussionerne ved eventet.

Ordstyrer på konferencen
Jarl Krausing, vicedirektør, CONCITO

2030 COUNTDOWN EVENT SERIE
“The 2030 Countdown” er en serie af tre events med fokus på jobskabelse, arrangeret af State of Green, CONCITO and IDA:

  1. Første event blev afholdt virtuelt d. 9 april 2021 med deltagelse af bl.a. Kronprins Frederik, Connie Hedegaard og Dan Jørgensen. Se program her. 
  2. Andet event vil blive afholdt d. 27 september 2021 hos Dansk Erhverv med fokus på “Fremtidens grønne arbejdskraft” i Danmark.

  3. Tredje event afholdes i december 2021 med fokus på international og europæisk grøn jobskabelse (mere info følger).
Samarbejdspartnere

Kontakt

Kursus - og eventafdelingen

33746072kursus@danskerhverv.dk