Forskningens Døgn: Grøn omstilling i mode-og tekstilbranchen

Hvordan kan ny designforskning styrke din virksomhed I forhold til EU’s nye tekstilstrategi?

Event

Forskningens Døgn: Grøn omstilling i mode-og tekstilbranchen

25. apr 2022 KL. 16.00-17.30
Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade, 1217 København K
Kursus

Mode- og tekstilbranchen er blandt de mest klima- og miljøbelastende sektorer globalt. Med sin sæson- og trenddrevne forretningslogik, hvor den ene nye kollektion erstatter den næste, er der bred enighed om, at branchen skal omstilles drastisk – især med øget fokus på cirkulær økonomi. Som følge heraf har EU netop fremlagt en tekstilstrategi, med Eco Design kriterier. 
 
Dansk Erhverv og det Kongelige Akademi inviterer i forbindelse med Forskningens Døgn til en vidensbaseret debat om grøn omstilling i modebranchen med fokus på, hvilken rolle forskning i design og bæredygtighed kan spille i den grønne omstilling af modebranchen. 
 
Eventet vil tage afsæt i EU’s tekstilstrategi, som vil få store konsekvenser for danske beklædnings- og tekstilvirksomheder fremadrettet. 
 
Mød forsker Else Skjold, lektor, ph.d. i design og bæredygtighed fra det Kongelige Akademi, ekspert i cirkulær økonomi, forbrug og produktion, Lars Mortensen fra det Europæiske Miljøagentur og centrale branchefolk, der kender de konkrete udfordringer i mode- og tekstilbranchen indefra. Kom, stil spørgsmål og deltag i debatten om mode- og tekstilbranchens fremtid. Debatten vil være faciliteret af erhvervsjournalist Mikkel Sorgenfrey (tidligere Altinget og Fashion Forum). 

Oplægsholdere

Kontakt

Kursus- og Eventcenter

33746072KURSUS@DANSKERHVERV.DK