Fødevarekrisen og fremtidens fødevareforsyning
Fødevarekrisen og fremtidens fødevareforsyning
Verden står midt i en fødevare- og forsyningskrise. Samtidig kalder klimaforandringerne og Danmarks mål om 70% CO2-reduktion i 2030 på en omstilling af fødevareerhvervene med fokus på innovation og bæredygtighed.
På denne konference undersøger vi, hvordan fødevarekrisen og den grønne omstilling af landbruget, fødevarevirksomhederne, samt en ændring af forbrugeradfærdsmønstre kan være med til at ruste erhverv og forbrugere til fremtiden.
Målgruppe
Konferencen henvender sig til virksomheder, NGO’er og myndigheder på fødevare- og klimaområdet.
Samarbejdspartnere


-
09.00 - 09.15
Velkomst og introduktion til dagens tema og program.
09.00 - 09.15Erling Bonnesen
Fødevareordfører
Venstre
Frederik Madsen
Erhvervschef
Plantebranchen
-
09.15 - 09.40
De humanitære konsekvenser af fødevarekrisen – og dens politiske løsninger.
09.15 - 09.40Lars Koch
Generalsekretær
Oxfam IBIS
-
09.40 - 09.55
Hvad kan vi lære af 1. Verdenskrigs fødevarerationering? Historiske perspektiver på omlægning af landbruget i krisetider.
09.40 - 09.55Daniel Henschen
Ph.d. i historie fra Syddansk Universitet
Ph.d. i historie fra Syddansk Universitet
-
09.55 - 10.15
Spor for fremtidens fødevareproduktion - en mere innovativ, plantebaseret og bæredygtig produktion.
09.55 - 10.15Ulrich Bang
Vicedirektør
Dansk Erhverv
-
10.15 - 10.50
Flere planter vs. mere effektiv animalsk produktion - forskernes bud på fremtidens landbrug i et klima- og fødevarekriseperspektiv.
10.15 - 10.50Christian Bugge Henriksen
Lektor
Institut for Plante og Miljøvidenskab. Københavns Universitet
Margrethe Therkildsen
Lektor
Institut for fødevarer, Aarhus Universitet & projektleder. Cleanpro
-
10.50 - 11.15
Pause og forfriskninger.
10.50 - 11.15 -
11.15 - 11.30
Fødevarer, klimaafgift og 70%- reduktionsmålet? Præsentation af Klimarådets rapport om klimavenlig mad og forbrugeradfærd.
11.15 - 11.30Ulla Blatt Bendtsen
Fagchef
Klimarådet
-
11.30 - 11.50
Forbrugerpræferencer og de nyeste markedsdata.
11.30 - 11.50Mie Nordly
Erhvervschef
Dansk Vegetarisk Forening
Daniel Barrera Madsen
Projektleder, markedsdata
Plantebaseret Videnscenter
-
11.50 - 12.45
Paneldebat: Politiske calls to action – hvordan bruger vi dagens perspektiver til at finde politiske løsninger på krisen?
11.50 - 12.45Erling Bonnesen
Fødevareordfører
Venstre
Ulrich Bang
Vicedirektør
Dansk Erhverv
Carl Valentin
Fødevareordfører
Socialistisk Folkeparti
Kristine Clement
Kampagneleder for landbrug og skov
Greenpeace
Torben Hansen
Plantesektionen, Landbrug og Fødevarer
Rune-Christoffer Dragsdahl
(Moderator) Generalsekretær
Dansk Vegetarisk Forening
Malte Clausen
Næstformand
Plantebranchen
-
12.45
Tak for i dag
12.45