Spring til indhold

Fødevarekrisen og fremtidens fødevareforsyning

Dansk Erhverv inviterer sammen med Plantebranchen og Dansk Vegetarisk Forening til oplæg og debat om fremtidens fødevareforsyning - hvad skal vi spise, og hvor skal det komme fra?
Event
Konference

Fødevarekrisen og fremtidens fødevareforsyning

Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade, 1217 København K
Gem
Indhold

Verden står midt i en fødevare- og forsyningskrise. Samtidig kalder klimaforandringerne og Danmarks mål om 70% CO2-reduktion i 2030 på en omstilling af fødevareerhvervene med fokus på innovation og bæredygtighed.
På denne konference undersøger vi, hvordan fødevarekrisen og den grønne omstilling af landbruget, fødevarevirksomhederne, samt en ændring af forbrugeradfærdsmønstre kan være med til at ruste erhverv og forbrugere til fremtiden.

Målgruppe
Konferencen henvender sig til virksomheder, NGO’er og myndigheder på fødevare- og klimaområdet.

Samarbejdspartnere

  • 09.00 - 09.15

    Velkomst og introduktion til dagens tema og program.

    09.00 - 09.15
    Erling Bonnesen

    Fødevareordfører

    Venstre

    Frederik Madsen

    Erhvervschef

    Plantebranchen

  • 09.15 - 09.40

    De humanitære konsekvenser af fødevarekrisen – og dens politiske løsninger.

    09.15 - 09.40
    Lars Koch

    Generalsekretær

    Oxfam IBIS

  • 09.40 - 09.55

    Hvad kan vi lære af 1. Verdenskrigs fødevarerationering? Historiske perspektiver på omlægning af landbruget i krisetider.

    09.40 - 09.55
    Daniel Henschen

    Ph.d. i historie fra Syddansk Universitet

    Ph.d. i historie fra Syddansk Universitet

  • 09.55 - 10.15

    Spor for fremtidens fødevareproduktion - en mere innovativ, plantebaseret og bæredygtig produktion.

    09.55 - 10.15
    Ulrich Bang

    Vicedirektør

    Dansk Erhverv

  • 10.15 - 10.50

    Flere planter vs. mere effektiv animalsk produktion - forskernes bud på fremtidens landbrug i et klima- og fødevarekriseperspektiv.

    10.15 - 10.50
    Christian Bugge Henriksen

    Lektor

    Institut for Plante og Miljøvidenskab. Københavns Universitet

    Margrethe Therkildsen

    Lektor

    Institut for fødevarer, Aarhus Universitet & projektleder. Cleanpro

  • 10.50 - 11.15

    Pause og forfriskninger.

    10.50 - 11.15
  • 11.15 - 11.30

    Fødevarer, klimaafgift og 70%- reduktionsmålet? Præsentation af Klimarådets rapport om klimavenlig mad og forbrugeradfærd.

    11.15 - 11.30
    Ulla Blatt Bendtsen

    Fagchef

    Klimarådet

  • 11.30 - 11.50

    Forbrugerpræferencer og de nyeste markedsdata.

    11.30 - 11.50
    Mie Nordly

    Erhvervschef

    Dansk Vegetarisk Forening

    Daniel Barrera Madsen

    Projektleder, markedsdata

    Plantebaseret Videnscenter

  • 11.50 - 12.45

    Paneldebat: Politiske calls to action – hvordan bruger vi dagens perspektiver til at finde politiske løsninger på krisen?

    11.50 - 12.45
    Erling Bonnesen

    Fødevareordfører

    Venstre

    Ulrich Bang

    Vicedirektør

    Dansk Erhverv

    Carl Valentin

    Fødevareordfører

    Socialistisk Folkeparti

    Kristine Clement

    Kampagneleder for landbrug og skov

    Greenpeace

    Torben Hansen

    Plantesektionen, Landbrug og Fødevarer

    Rune-Christoffer Dragsdahl

    (Moderator) Generalsekretær

    Dansk Vegetarisk Forening

    Malte Clausen

    Næstformand

    Plantebranchen

  • 12.45

    Tak for i dag

    12.45

Kontakt

Kursus- og eventafdelingen