; ;

Danmark har med den nye regering fået sin første digitaliseringsminister. Og med et tilhørende Folketingsudvalg for IT og Digitalisering er der gode muligheder for at løfte den digitale og teknologipolitiske dagsorden.

Teknologi og digitalisering kan ikke længere behandles som et perifært nicheområde. Digitalisering er en hovedprioritet for Dansk Erhverv. I takt med den omsiggribende digitale omstilling er det blevet storpolitik og ikke mindst erhvervspolitik.

Konferencen stiller skarp på digitalisering som redskab til fremtidens økonomiske vækst og jobskabelse, løsninger til at drive den grønne omstilling, automatisering til at bevare en velfungerende offentlig sektor, til styring af kritisk infrastruktur og som et værn mod cyberangreb på vores demokratiske institutioner og værdier.

Det kalder på politiske visioner, der sammentænker den brede digitale dagsorden på tværs og finder de rette balancer mellem digitaliseringens mange muligheder - og de nye risici, der følger med.

I Dansk Erhverv ser vi en unik mulighed for at gøre ansvarlig digitalisering til en konkurrencefordel for Danmark. Det kræver økonomiske investeringer og politisk vilje på nationalt plan, i EU og internationalt.

Derfor samler vi til det digitaliseringspolitiske topmøde de vigtigste beslutningstagere og den danske tech- og IT-industri, som udvikler fremtidens løsninger, forretningsmodeller og jobs.

Danmarks nye minister for digitalisering og ligestilling, Marie Bjerre (V), giver sit bud på Danmarks digitaliseringspolitiske visioner, ligesom partiernes it-ordførere sætter ord på Danmarks digitaliseringspolitiske båndbredde.

Endelig giver IT-Branchen et brancheperspektiv på brug og kommercialisering af data og teknologi.

Vi benytter anledningen til at fejre de gode eksempler og uddeler SMV:Digital prisen for ’Årets Digitale Omstilling’.

Kontakt

Kursus- og eventafdelingen

3374 6072kursus@danskerhverv.dk