Innovation og kreativitet

Danmark rummer stærke kreative kræfter, og danske virksomheder, der beskæftiger sig med design, mode, arkitektur, film, animation, tv, spil, musik, bøger, reklame, PR og kommunikation, har et stort potentiale for vækst. Det skal vi forløse. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at styrke vækstvilkårene for de kreative erhverv.

Politisk område

Sæt turbo på de kreative virksomheder

De kreative erhverv har potentiale til at øge væksten. Dansk Erhverv arbejder for bedre rammevilkår for de kreative erhverv i Danmark. Vi mener, at:

  • Digitaliseringen skal udnyttes til at styrke kreative produkter og forretningsmodeller. Samtidigt skal håndhævelsen af rettigheder på internettet forbedres.
  • Internationaliseringsarbejdet i kreative virksomheder skal styrkes, og Danmark skal have en målrettet eksportindsats for kreative produkter og ydelser.
  • Kreative virksomheder skal have bedre adgang til risikovillig kapital, og det skal være billigere og lettere for mindre virksomheder at modtage professionel rådgivning.
  • Den offentlige sektor skal i højere grad tænke kreative produkter og ydelser ind i sine udbud og indkøb. Samtidig skal vi sikre, at offentlige aktiviteter ikke skaber unfair konkurrence.
  • Mulighederne for at kombinere kreative og kommercielle kompetencer i uddannelsessystemet skal styrkes, og der skal være bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft fra udlandet.

Vækst i de kreative erhverv

pdf

Download

Læs Dansk Erhvervs analyser

Ulovlig streaming og download i 2020
Analyse, maj 2020

Status for dansk modeeksport
Analyse, januar 2019

E-sport boomer videre 
Analyse, marts 2019

På agendaen lige nu

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Louise Riisgaard

Markedschef
Medarbejderprofil
Rådgivning & Videnservice

Ulla Rønberg

Chefkonsulent