Politik og analyser

Kreative erhverv

Danmark rummer stærke kreative kræfter, og danske virksomheder, der beskæftiger sig med design, mode, arkitektur, film, animation, tv, digitale spil, musik, bøger, reklame, PR og kommunikation, har et stort potentiale for vækst. Det skal vi forløse. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at styrke vækstvilkårene for de kreative erhverv.

Politisk område

Sæt turbo på de kreative virksomheder

De kreative erhverv har potentiale til at øge væksten. Dansk Erhverv arbejder for bedre rammevilkår for de kreative erhverv i Danmark. Vi mener, at:

  • Digitaliseringen skal udnyttes til at styrke kreative produkter og forretningsmodeller. Samtidigt skal håndhævelsen af rettigheder på internettet forbedres.
  • Internationaliseringsarbejdet i kreative virksomheder skal styrkes, og Danmark skal have en målrettet eksportindsats for kreative produkter og ydelser.
  • Kreative virksomheder skal have bedre adgang til risikovillig kapital, og det skal være billigere og lettere for mindre virksomheder at modtage professionel rådgivning.
  • Den offentlige sektor skal i højere grad tænke kreative produkter og ydelser ind i sine udbud og indkøb. Samtidig skal vi sikre, at offentlige aktiviteter ikke skaber unfair konkurrence.
  • Mulighederne for at kombinere kreative og kommercielle kompetencer i uddannelsessystemet skal styrkes, og der skal være bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft fra udlandet.

Dansk Erhverv har udarbejdet 23 ambitiøse forslag, der vil give bedre vækstvilkår for de kreative erhverv. Læs forslagene herunder.

Vækst i de kreative erhverv

pdf

Download

Læs Dansk Erhvervs analyser

Prognose: Den samlede beklædnings- og fodtøjseksport når nye højder
Analysenotat, januar 2018

 Streaming boomer
Analysenotat, august 2017

Økonomisk status og udvikling i de kreative indholdsbrancher
Analysenotat, september 2016

Analysenotat - Analyse af de kreative erhverv (september 2017)

pdf

Download

På agendaen lige nu

Charlotte Enevoldsen på Twitter

Kontakt

Vil du vide mere om Dansk Erhvervs arbejde for de kreative erhverv?

Rådgivning & Videnservice

Charlotte Enevoldsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil
Rådgivning & Videnservice

Daniel Møller Jensen

Politisk konsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.