; ;
Gemt

Ingen binding?

07. august 2017

Bruger du udtryk som ”ingen binding” og ”kan opsiges når som helst”, hvis der er nogen form for bindingsperiode, kan det blive dyrt.

 

Et datingsite blev idømt en bøde på 50.000kr. og fik konfiskeret sin fortjeneste for i én dag at have anvendt udtrykkene ”ingen binding” og ”kan opsiges når som helst”, selvom kunder, der ikke nåede at sige op inden for de første 7 dage, var bundet i 10 uger.

I et banner på datingsitet stod der, at kunden kunne prøve et medlemskab i 7 dage for 19 kr. ”Ingen binding”, stod der også. Forbrugere, der klikkede sig videre fra banneret, blev ledt til betalingssiden, hvor der igen stod ”ingen binding”, og at medlemskabet kunne ”opsiges når som helst.”

Datingabonnementet var et løbende abonnement. Det kunne frit opsiges de første 7 dage efter indgåelse af aftalen. Hvis det ikke blev opsagt, løb det videre, og det var herefter bindende i 10 uger. Blev abonnementet opsagt inden for de 10 uger, fik kunderne ikke penge tilbage for nogen af de 10 uger.

”Man kan kun bruge udtryk som ”ingen binding” og lignende, hvis kunden kan opsige aftalen fra den ene dag til den anden og få betalingen for de resterende dage tilbagebetalt”, udtaler Tina Morell, jurist hos FDIH.

Artiklen blev oprindeligt publiceret på fdih.dk

Kontakt

Digital Handel

Tina Morell

Chefkonsulent