; ;
Gemt

Endelig ret til genoptræning

Finanslov 2018: Nu bliver danskerne garanteret genoptræning efter syv dage. Det er godt for både borgere og virksomheder

Nyhed

Af Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv

Det er meget positivt, at regeringen og Dansk Folkeparti har afsat penge til en genoptræningsgaranti i finansloven, så borgerne er garanteret påbegyndt genoptræning en uge efter endt sygehusophold. Kan kommunen ikke tilbyde genoptræning da, skal patienter kunne vælge en privat leverandør.

Vi i Dansk Erhverv har flere gange dokumenteret, at der er store kommunale forskelle på, hvornår udskrevne patienter kan komme i gang med genoptræning. Den gennemsnitlige ventetid er over 14 dage, og i nogle kommuner er ventetiden helt oppe på mere end 30 dage. Det er komplet uacceptabelt.

Og så er det sådan, at hvis ikke patienten hurtigt kommer i gang med sin genoptræning, så er der en risiko for, at hele behandlingen har været forgæves. Så går der endnu længere tid før, patienten kan vende tilbage til arbejde og hverdag. Det er skidt for den enkelte borger og for samfundet som helhed.

Dansk Erhverv vil nu sammen med bl.a. Sundhed Danmark arbejde for at sikre en model for godkendelse af private leverandører, så der sikres høj kvalitet og faglighed i genoptræningstilbuddene for både private og offentlige aktører på området. Det er vigtigt, at der bliver lavet en gennemsigtig og smidig model, hvor både private og kommunale aktører kan give patienten den bedst mulige behandling, hurtigst muligt og af høj kvalitet.

Det fortjener patienten.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil