;
Gemt

Sådan er reglerne for timelønnede ved overgang til vintertid

Natten til søndag den 29. oktober 2017 skal uret stilles en time tilbage. I forbindelse med overgangen til vintertid skal der betales sædvanlig timeløn for den ekstra time.

Nyhed

Sommertiden ophører den 29. oktober 2017, hvor uret kl. 03.00 skal sættes tilbage til kl. 02.00. Den effektive arbejdstid bliver derfor en time længere for de medarbejdere, som er på arbejde på dette tidspunkt.

Virksomheder uden for DA/LO-området
Udgangspunktet er, at medarbejderen skal have betaling for denne ekstra time. Hvis medarbejderen ved den ekstra time kommer op over 37 timer, kan der eventuelt blive tale om overarbejde.

Du kan som arbejdsgiver have ændret ovenstående udgangspunkt i aftalen med din medarbejder. Du kan eventuelt have aftalt en fast månedsløn, som ikke ændres ved, at der arbejdes en time mindre eller mere. Du kan også indgå aftale med medarbejderen om, at den ekstra time ved overgang til vintertid kun giver almindelig timebetaling og ikke overtidstillæg. Du kan også have aftalt med medarbejderne, at der uanset sommer- og vintertid ikke rykkes på de faktiske arbejdstimer og dermed heller ikke på lønnen.

Virksomheder inden for DA/LO-området
Er din virksomhed medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver, er du omfattet af aftaler under DA/LO området.

Ifølge en aftale mellem DA og LO får medarbejderen ved overgang til vintertid løn for de timer, der faktisk arbejdes. Medarbejderen skal derfor have løn for en ekstra time, men der skal ikke betales for overtid.