; ;
Gemt

Butikker skal kunne advare hinanden om kriminelle

Nyt lovforslag vil give butikker mulighed for at advare hinanden om kriminelle med overvågningsbilleder. Dansk Erhverv støtter forslaget.

Nyhed

Står det til justitsminister Søren Pape, skal butikker kunne advare hinanden med overvågningsbilleder, når eksempelvis butikstyve har lagt vejen forbi forretningen.

”Mange erhvervsdrivende benytter sig af mulighederne for at foretage tv-overvågning i kriminalitetsforebyggende øjemed og har gode erfaringer hermed. Regeringen finder, at erhvervsdrivende skal have mulighed for at advare hinanden om f.eks. omrejsende kriminelle ved bl.a. at videregive billeder af gerningsmændene optaget med tv-overvågning, så de erhvervsdrivende effektivt kan beskytte sig selv, sine ansatte og værdier mod de kriminelles aktiviteter”, siger Søren Pape.

Dansk Erhverv har længe arbejdet for, at butikker skal have mulighed for at dele overvågningsmateriale med hinanden for på den måde at forebygge kriminalitet. I dag begrænser lovgivningen nemlig butikkernes mulighed for at dele oplysninger med hinanden.

”Kriminalitet og særligt organiseret kriminalitet, hvor kriminelle rejser rundt til den ene butik efter den anden og begår butikstyverier, er en ikke ubetydelig udfordring for detailhandlen. Det vil absolut være en fordel, hvis butikkerne kan få lov til at hjælpe hinanden ved at dele overvågningsbilleder – dermed kan vi komme på forkant med en del af kriminaliteten”, siger Henrik Lundgaard Sedenmark, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

I 2017 blev der anmeldt 17.711 butikstyverier i Danmark.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil