; ;
Gemt

Har din kommune fokus på frit valg af rehabilitering?

Sundhedsstyrelsen har nu offentliggjort den ansøgningspulje, hvor kommunerne kan få støtte til forsøgsordninger med private.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og velfærd - 3. august 2018

Baggrund er, at den bestemmelse i lovgivning, hvormed der i 2015 blev indført et indledende rehabiliteringsforløb – det såkaldte §83a.  Men uden at borgeren her har frit valg i modsætning til den egentlige hjemmepleje, hvor der siden 2003 har eksisteret et velfungerende frit valg af leverandør.

Det har i stedet været op til et lunefuldt lokalpolitisk flertal, hvorvidt den samme leverandør kan levere forskellige ydelser, og den ældre kan opleve sammenhæng i plejen. Dansk Erhverv har derfor længe efterlyst, at også rehabiliteringen blev omfattet af det frie valg.

https://www.magasinetpleje.dk/article/view/544149/dansk_erhverv_saet_nu_rehabiliteringen_fri

Evalueringen af rehabiliteringsforløbet viste i 2017, at op mod hver anden frivilligt havde inviteret de private ind i samarbejder om netop rehabiliteringen. Lokalt gik man altså nogle steder forud Christiansborg. Nu er der med Finansloven for 2018 således afsat midler til erfaringsopsamling og forsøgsordninger om frit valg på rehabiliteringen.

Her kan du læse mere om ansøgningspuljen, ansøgningsskema og vejledning. Og derpå tage dialogen med de kommuner, hvor din virksomhed er godkendt leverandør.  

https://www.sst.dk/da/puljer-og-projekter/2018/forsoegsordning-med-styrket-frit-valg-inden-for-rehabilitering-paa-aeldreomraadet