{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Hvor er det dyrt, og hvor er det billigt at holde vinterferie? Få svarene i denne klumme.
Vinterferien banker på døren. Der er lidt forskel på, om man har vinterferie i uge 7 eller 8, men mange af os holder lidt ferie i februar ikke sjældent for at stå på ski. Personligt er jeg tæt på at være den største klovn, som man kan sætte på to brædder, så skiferie bliver det ikke lige til, men fri fra arbejde og lidt tid til familie, husprojekter og regnvejrsture skulle det da nok kunne blive til.
Hvis man skal på ferie, så påvirkes feriebudgettet af mange forskellige forhold, men det er generelt værd at glæde sig over, at ændringer i de globale valutakurser generelt har sikret, at vi får mere for vores danske kroner i udlandet i år sammenlignet med sidste år. Valutakursudviklingen spiller ikke den store rolle, hvis man holder ferie i Europa, da vi jo har en fastkurspolitik, der gør, at vores valuta er låst i forhold til euroen, men hvis vi kigger ud over euroområdet, så er der sket nogle betydelige valutakursforskydninger over det seneste år.
Det siges, at man kan stå på ski i lande som Sverige og Norge, og at en del danskere faktisk gør det. Jeg har en enkelt gang forsøgt mig med den ædle sport i Sverige, men jeg er ret sikker på, at de lokale ikke ville kalde det at stå på ski. Uanset om man tager til Sverige eller Norge for at stå på ski eller blot for at nyde de naturskønne omgivelser, så kan man dog glæde sig over, at man rundt regnet sparer 4 procent på feriebudgettet i år sammenlignet med sidste år, hvis turen går til Sverige og hele 7 procent, hvis man tager et smut til Norge. Baggrunden er, at euroen og dermed danske kroner over det seneste år, som følge af det europæiske opsving er blevet styrket over for vores nære naboers ellers fine valutaer. En norsk krone koster i øjeblikket kun i omegnen af 0,77 krone eller 77 danske ører. Jeg kan ikke huske, hvornår norske kroner sidst har været så billige. Det gør, at vi har råd til lidt mere myseost for vores surt tjente kroner.
En anden populær, men også dyr skisportsdestination, Schweiz er også blevet betydeligt billigere, da schweizerfrancen er faldet med næsten 8 procent i sammenligning med vores krone. Om man vil bruge besparelsen på et kuk-ur eller lidt Toblerone, styrer man selv, men der er tale om en besparelse, som trods alt godt kan mærkes.
Enkelte danskere tager til fjerne destinationer som USA og Canada for at stå på ski. Her er der også blevet råd til lidt ekstra. Dollaren er, som mange sikkert har bemærket, faldet ganske meget i værdi over det seneste år. Hvor en dollar kostede cirka 7 kroner på samme tid for et år siden, så koster den nu kun 6 kroner. Det er et fald på 14 procent, og det kan altså godt mærkes i forhold til, hvad man har råd til, hvis man vælger at tage så langt for at stå på ski.
Jeg skal ikke kunne sige, om man kan stå på ski på Filippinerne, men vinterferien kan jo helt sikkert også bruges på andet end at stå på ski – og går turen til den del af verden, så er der virkelig mange penge at spare. Den filippinske pesos er nemlig faldet med 16 procent siden sidste år – og selvom der da er lidt højere inflation på Filippinerne end i Danmark, så rækker vores kroner betydelig længere i år end sidste år.
Skulle turen gå til nogle af de traditionelle skidestinationer i alperne som Østrig, Frankrig eller Italien, så betyder valutakursudviklingen som nævnt virkelig ikke meget. Har man et budget på 10.000 kroner – så skal man spare mindre end en prisen på en Ritter-sport på budgettet for at få råd til at håndtere, at vores valuta er blevet svækket en lille smule siden vinterferien sidste år.
I forhold til valutakursudviklingen er der kun to destinationer, som er blevet dyrere over det seneste år, og det er Polen og Tjekkiet. Til gengæld er det lande, hvor prisniveauet generelt er lavt, så det er måske ikke så skræmmende rent økonomisk, at det er blevet en smule dyrere i netop de lande. Uanset hvad, så god ferie, når du kommer dertil, hvis du altså har ferie.