; ;
Gemt

Danskerne er vilde med Valentinsdag

Hver fjerde dansker planlægger at fejre Valentinsdag, hvilket er en stor stigning i forhold til sidste år, viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Nyhed

24 procent af danskerne planlægger at fejre Valentinsdag, hvilket svarer til næsten hver fjerde dansker. Det er en markant stigning i forhold til 2017, hvor 16 pct. af danskerne markerede kærligheden d. 14. februar.

”Vi ser en markant stigning i danskernes lyst til at fejre Valentinsdag, og det er et udtryk for, at danskerne i høj grad i disse år tager amerikanske mærkedage til sig. Detailhandlen og restaurationsbranchen har været hurtige til leve op til forbrugernes forventninger og den efterspørgsel, der er på produkter og oplevelser til at fejre kærligheden,” siger Tine Marie Andersen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, om de gør noget særligt i forbindelse med Valentinsdag. Her svarer 16 procent af danskerne, at de planlægger at spise en god middag derhjemme, 10 procent planlægger at købe blomster og 8 procent forventer at fejre dagen på en restaurant.

Unge og mænd markerer kærligheden
Det er i særdeleshed unge, der har taget Valentinsdag til sig. Hele 39 procent af danskerne mellem 18-30 år vil lave noget særligt i forbindelse med Valentinsdag, imens det tilsvarende tal for aldersgruppen 30-39 år er 34 procent.

Analysen viser også, at det ofte er mænd, der forventer at gøre noget særligt ud af dagen. 28 procent af de adspurgte mænd forventer at fejre Valentinsdag, imens dette gør sig gældende for 21 procent af de adspurgte kvinder.

”Det er særligt unge, herunder unge mænd, der forventer at fejre Valentinsdag. Om det skyldes, at de forventes at tage initiativ til fejringen, siger vores analyse ikke noget om. Dog viser den, at Valentinsdag har godt fat i dem og i unge generelt,” siger Tine Marie Andersen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Analysenotat - Danskerne er vilde med Valentinsdag

pdf

Download