Gemt

Gode gastro-ambitioner fra regeringen

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv hilser regeringens ”Team Gastro”-anbefalinger velkomne, men peger dog på mangler i forhold til delen om at reducere madspild.

Nyhed

Regeringen er netop kommet med en række ambitiøse anbefalinger til, hvordan det kan sikres, at Danmark i 2025 er blevet et gastronomisk centrum.

”Gastronomi er en oplagt dansk styrkeposition, så vi hilser det naturligvis velkomment, at regeringen sætter ind netop her. Det er noget forholdsvist nyt, at gastronomi er blevet en vækstdriver for turisme i hele landet. Derfor er det vigtigt, at vi tænker hele landet ind, tænker bredt i brancher og sammen trækker i samme retning. For eksempel er der et stort potentiale i danske bager- og konditorer og i de spirende spiritusdestillerier rundt om i landet,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Positivt med fokus på madspild
Anbefalingerne adresserer også arbejdet med at reducere madspild.

”Arbejdet med at reducere madspild er allerede en del af mange virksomheder og forbrugeres hverdag. Der er i de seneste år lavet mange tiltag og gjort store fremskridt på området. Men der er selvfølgelig plads til forbedringer, og her er det vigtigt, at man fra politisk side er positivt indstillet i forhold til at fjerne de eksisterende barrierer. Der er også et stort behov for fælles målemetoder til at måle madspild, så vi kan sætte ind der, hvor behovet er størst. Derfor er det vigtigt, at få sat gang i arbejdet med det samme,” siger Mette Feifer.

Mette Feifer peger desuden på tiltag så som, at der skal skabes gode, lokale madoplevelser til turisterne og at dansk gastronomis spydspidser skal styrkes herunder etablering af et gastronomiakademi, som gode forslag.

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil