{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Hverken plusgrader udendørs eller et glohedt arbejdsmarked er nok til at få ledigheden til at fordampe. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik faldt antallet af bruttoledige fra november til december med 1800 fuldtidspersoner, men ser man på 2017 som helhed, var der blot et fald i ledigheden på 782 fuldtidspersoner. Dansk Erhverv ønsker politisk handling.
Siden 2014 er den nedadgående ledighedskurve gradvist fladet ud og falder kun lidt i 2017. Det er sket på trods af, at beskæftigelsen i samme periode er buldret derudad, alene i seneste måned med en stigning på mere end 6.000 job.
”Udviklingen afspejler et arbejdsmarked, hvor de tilbageværende reserver af ledige er tilbageholdne med at udnytte ellers historisk gode muligheder for job. Vi ved, at mange virksomheder får ansøgninger fra ledige, der ikke vil have et job, men som alene er motiveret af et ønske om at få dagpenge eller kontanthjælp. Det er meget problematisk,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Træghed på arbejdsmarkedet koster samfundet dyrt
Det er dyrt for samfundet, når antallet af ledige ikke følger med ned i takt med, at behovet for arbejdskraft stiger. I 2017 fik ledige danskere udbetalt 85 mio. kr. om dagen, når aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere tages med i regnestykket. Og omvendt flyder mia. tilbage i statskassen, hver gang det lykkedes at få ledigheden bragt ned med 10.000.
”Der er alle gode grunde til at få ledige i arbejde. Når vi ved, at hver femte virksomhed, som forsøger at rekruttere, gør det forgæves, så skal der gøres noget. Og det er altså næsten folk fra alle pladser på kvalifikationshylden, at der mangler folk,” siger Peter Halkjær.
Kræver politisk handling
Reformer, som kan bidrage til at øge udbuddet af arbejdskraft og afhjælpe virksomhedernes stigende rekrutteringsproblemer, bremses ned af en mur af manglende erkendelse af rekrutterings- problemernes omfang i det politiske system.
”Udbuddet af arbejdskraft er der, hvis det bliver mobiliseret. Blandt håndtagene er bedre adgang til udenlandsk arbejdskraft, lavere skat på arbejdsindkomst, højere pensionsalder, mere effektiv sanktionering af ikke jobsøgende ledige, målretning af unges studietid, en mere erhvervsrettet aktiv beskæftigelsesindsats i kommunerne og stærkere økonomiske incitamenter til at vælge job fremfor passiv forsørgelse. Udfordringerne med mangel på arbejdskraft kræver politisk handling, og det er vigtigt, at politikerne erkender dette og handler derefter. I Dansk Erhverv hilser vi i hvert fald ethvert tiltag, som går i den rigtige retning, yderst velkomment,” siger Peter Halkjær