{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Alle fødevarevirksomheder skal nu overholde den nye EU forordning om reduktion af akrylamid i fødevarer som brød, chips, kaffe, pomfritter mv., der netop er trådt i kraft.
Akrylamid er et kræftfremkaldende stof, der dannes, når man griller, steger, friterer eller bager visse fødevarer ved temperaturer over 120 grader. Akrylamid dannes især i stivelsesholdige fødevarer, som kartofler, brød og kaffe.
EU-Kommissionens forordning om afbødende foranstaltninger og benchmarkniveauer for reduktion af forekomsten af akrylamid i fødevarer trådte i kraft den 11. april 2018. Forordning stiller krav om, at alle fødevarevirksomheder skal indføre en række simple, obligatoriske foranstaltninger for at reducere dannelsen af akrylamid i visse fødevarer. Kravene varierer afhængigt af virksomhedens størrelse, aktiviteter og karakter. Forordningen inddeler fødevarevirksomhederne i tre grupper:
Virksomheder, der producerer eller markedsfører følgende fødevarer, er omfattet af forordningen:
Den nye forordnings krav og retningslinjer er stærkt inspireret af en ”acrylamide toolbox” udviklet af FoodDrinkEurope i 2014. Myndighederne forventer derfor, at de virksomheder, som allerede følger denne toolbox, vil leve op til forordningens krav.
EU-Kommissionen arbejder på en vejledning til forordningen. Dansk Erhverv forventer, at den vil være klar inden for et par måneder.