Gemt

Nye regler om tilsætning af visse stoffer

I juli trådte en ny bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer i kraft.

Nyhed

Dansk Erhverv | FØDEVARER - 27. JULI 2018

Den nye bekendtgørelse nr. 549 af 28. maj 2018 om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler erstatter den tidligere bekendtgørelse fra 2017.

Baggrunden for ændringerne i bekendtgørelsen er, at den skulle opdateres med de nye generelle tilladelser og godkendelser, der er givet siden sidste gang, bekendtgørelsen blev opdateret.

Det drejer sig om følgende ændringer:

  • Der er foretaget en sproglig ændring i den første kategori i bilag 1, som specificerer, at den generelle tilladelse omfatter både ikke-alkoholholdige drikkevarer med aroma tilsat koffein (op til 15 mg pr. 100 ml), samt ikke-alkoholholdige drikkevarer uden tilsat koffein.
  • I samme kategori er det nu tilladt at tilsætte 370 mg L-Isoleucin og 370 mg L-Valin pr. 100 ml, når disse tilsættes sammen med 700 mg L-Leucin. 
  • Der er tilføjet en ny produktkategori i bilag 1 ”Kiks, småkager og lignende”, hvor det er tilladt at tilsætte 1188 mg L-Leucin pr. 100 g, 156 mg L-Isoleucin pr. 100 g og 63 mg L-Valin pr. 100 g.
  • Det tilladte indhold af curcumin i kosttilskud hæves til 210 mg pr. anbefalet daglig dosis.
  • Stoffet quercetin tilføjes kategorien ”Kosttilskud” med et niveau på 28 mg pr. anbefalet daglig dosis.
  • Stoffet L-Alanyl-L-Glutamine, der tidligere var tilladt i elektrolytdrikke, er udgået af bekendtgørelsen, fordi det i stedet skal optages på fællesskabslisten over godkendte novel foods i kategorien ”Drinks intended to meet the expenditure of intense muscular effort especially for sportsmen”.
  • Der er tilføjet en definition af ordet ”smagsvariant” i § 2, nr. 4. Med definitionen præciseres det desuden, hvornår der i henhold til betalingsbekendtgørelsen opkræves reduceret sagsbehandlingsgebyr for smagsvarianter.
  • Der er sket en præcisering i bilag 3, så oplysninger til brug for anmeldelse også omfatter smagsvarianter.


Se den nye bekendtgørelse her: Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer