{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Den danske særregel som sikrer mindre nitrit i kødprodukter på det danske marked end i resten af EU, er blevet forlænget.
Dansk Erhverv | FØDEVARER - 27. juli 2018
Danmark kan fortsat stille skrappere krav til indholdet af nitrit i kødprodukter på det danske marked end vores nabolande kan. EU-Kommissionen har nemlig forlænget en godt 20 år gammel dansk særregel, som gør, at Danmark tillader markant mindre nitrit i kødprodukter end resten af EU.
Særreglen gælder for alle kødprodukter på det danske marked. Også dem, der er produceret i udlandet. Nitrit bruges først og fremmest for at forhindre udviklingen af bakterier, der kan give botulisme – også kaldet pølseforgiftning. Desuden har nitrit en farvende virkning, så kødet får en rødlig nuance.
Nitrit er et konserveringsmiddel, der bruges i forarbejdede kødprodukter som fx spegepølse, rullepølse og leverpostej. Men det omdannes også til stoffer, som kan være kræftfremkaldende. Derfor anbefaler både Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og DTU Fødevareinstituttet, at man bruger så lidt nitrit som muligt.
Læs mere om nitrit på Fødevarestyrelsens hjemmeside. (https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Nitrit-og-nitrat.aspx)