Gemt

Dansk erhvervsliv er godt med på rygepolitikken

De danske virksomheder er godt med, når det gælder om at implementere rygepolitikker på arbejdspladsen. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv og Hjerteforeningen.

Nyhed

Ifølge en ny analyse fra Dansk Erhverv og Hjerteforeningen har hele 93 pct. af de danske virksomheder forbud mod rygning indendørs på arbejdspladsen. Og 12 pct. er faktisk gået endnu længere og har indført totalt forbud mod rygning i arbejdstiden, både ude og inde.

Det er positivt, mener Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen:

”Vi skal langt højere op end 12 pct. før det batter på folkesundheden. Vi ved, at rygning isoleret set er den allerfarligste faktor, når man kigger på, hvad der skader folks helbred. Det gælder både kræft, men det gælder også hjertekarsygdomme. Og derfor skal man sætte hårdt ind. Men jeg ser det som en start og jeg synes, at det er flot, at disse virksomheder på egen hånd har indført regler, der går ud over rygelovens bestemmelser,” siger hun.

Sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv, Katrina Feilberg Schouenborg, er enig:

”Man kan jo altid ønske sig, at tallet var højere, for rygning er usundt, men når det så er sagt, synes vi, at det er positivt at nogen virksomheder nu går forrest og viser vejen for andre. I Dansk Erhverv mener vi, at det skal være op til den enkelte virksomhed, hvordan rygepolitikken skal være, men vi er simpelthen begyndt at få nogle first-movers på det her område, og jeg sikker på, at der kommer flere af dem i fremtiden,” siger hun.

Dansk Erhverv har i løbet af juni spurgt mere end 500 medlemsvirksomheder om bl.a. rygning på arbejdspladser. Og 12 procent har indført forbud mod både at ryge inde og ude og for eksempel under kørsel i arbejdstiden. Undersøgelsen kan læses her

Dansk Erhverv analyse - Rygepolitik i de danske virksomheder 2018

pdf

Download

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Markedschef
Medarbejderprofil