; ;
Gemt

Godt og skidt i ny regionsaftale

Ny økonomiaftale mellem regionerne og regeringen er en pose blandede bolsjer med mange hjørnespark. Godt med flere midler til patientforløb, men skidt at der ikke er større fokus på konkurrenceudsættelse og offentlig-privat samarbejde, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Regeringen og regionerne har netop indgået en aftale om regionernes økonomi for 2019. Meget er skudt til hjørne til de kommende reformer, men der er også gode takter i aften, mener Dansk Erhverv.

”Det er godt, at regeringen nu sætter konkret handling bag sammenhængende patientforløb med nærhedsfinansiering. Alt for mange patienter bliver i dag tabt mellem flere stole. Til gengæld er det vigtigt, at patientrettighederne kobles direkte til principperne bag nærhedsfinansieringen, så patienternes rettigheder fastholdes,” siger sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv Katrina Feilberg Schouenborg.

Blandt de mindre positive elementer er blandt andet, at der ikke er bindende mål for konkurrenceudsættelse og offentligt-privat samarbejde.

”Dansk Erhverv havde gerne set, at regeringen og regionerne var endnu mere offensive omkring offentlig-privat samarbejde og potentialerne for konkurrenceudsættelse. Det er fint med et ”partnerskab”, som skal se på konkurrenceudsættelse – men vi havde hellere set, at regioner allerede nu sætter nye mål for konkurrenceudsættelse og samarbejde med private,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Til gengæld er aftalens fokus på teknologi og innovation i den offentlige sektor meget tiltrængt. Teknologibidraget vil sikre, at der fortsat er fokus på effektivitetsforbedringer gennem nye og moderne behandlingsmetoder.

”Teknologibidraget et rigtig skridt på vejen mod et mere digital og innovativ offentlig sektor. Sundhedssektoren står overfor en række udfordringer de kommende år, og det er vigtigt at have fokus på potentialet i digitalisering og bedre anvendelse af sundhedsdata til gavn for patienter og et mere effektivt sundhedsvæsen,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil