; ;
Gemt

Ny digital hub skal styrke dansk erhvervsliv

Når der i dag er stiftende generalforsamling i Digital Hub Denmark, håber Dansk Erhverv, at det samtidig er startskuddet til et internationalt, digitalt erhvervseventyr.

Nyhed

Danmark klarer sig rigtig godt i den digitale omstilling, og danskerne er en af de mest digitale befolkninger i verden. Men der er plads til forbedringer, og derfor glæder Dansk Erhverv sig over, at arbejdet med Digital Hub Denmark nu for alvor går i gang.

Kathrine Stampe Andersen er netop tiltrådt stillingen som markedsdirektør for rådgivning og videnservice i Dansk Erhverv, og det er også hende, som skal repræsentere Dansk Erhvervs medlemmer i Digital Hub Denmarks bestyrelse.

”Vi skal derhen, hvor den digitale hub kan medvirke til at skabe forretningsnære løsninger, der går på tværs af brancher og platforme. Hvor hub’en gør en forskel som ellers ikke vil ske. Det synes jeg, der er nogle rigtig spændende perspektiver i, og jeg glæder mig til at være med til at varetage de digitale interesser for Dansk Erhvervs medlemmer. For vækst og digital innovation i erhvervslivet kommer hele Danmark til gavn,” siger Kathrine Stampe Andersen og fortsætter:

”Som jeg ser det, bliver vores vigtigste opgave i den digitale hub at arbejde tæt sammen med de mange initiativer og spillere, der findes på området i forvejen – fra de store samlinger i CphFTW til det spirende miljø om virtual reality i Kødbyen i København og videre til store virksomheders optag af digitale teknologier. Samtidig skal vi facilitere bedre matchmaking mellem iværksættervirksomhederne og de etablerede virksomheder, og så drejer det sig også om at skabe en stærkere kobling mellem de kloge hoveder på universiteterne og selve anvendelsen af nye teknologier, samt hele markedsføringen af det digitale Danmark. Danske virksomheder har så meget at byde på, når det handler om innovative, digitale løsninger, og det skal vi selvfølgelig blive meget bedre til at udnytte og gøre verden opmærksom på,” siger hun.

Staten afsætter i alt 110 mio. kr. til indsatsen fra 2018-2022. Det beløb suppleres af midler fra partnerkredsen samt andre deltagende private virksomheder, fonde og organisationer. 

Bestyrelsen for Digital Hub Denmark består af følgende medlemmer:
- Per Kogut, CEO, NNIT (Formand)
- Michael Dithmer, Departementschef, Erhvervsministeriet (næstformand)
- Kathrine Stampe Andersen, Markedsdirektør, Dansk Erhverv
- Lars Frelle-Petersen, Direktør, DI
- Henrik Bodskov, Adm. Direktør, IBM
- Ulrik Nødgaard, Adm. Direktør, Finans Danmark
- Susanne Hyldelund, Direktør, The Trade Council
- Hanne Meldgaard, Direktør, Uddannelses- og Forskningsministeriet