; ;
Gemt

Rigtigt med mere praksis i folkeskolen

Regeringen og Dansk Folkeparti vil styrke praksisfagligheden i folkeskolen, og det er den helt rigtige vej at gå, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Nyhed

Der mangler allerede nu faglærte på en række områder, og prognoser viser, at den mangel vil blive endnu større i de kommende år. Regeringen er netop kommet med et udspil til fem initiativer, som skal få mere praksis ind i folkeskolen.

”Retningen er kort sagt helt rigtigt. Meget afhænger dog af, hvordan de fem initiativer i udspillet bliver udfoldet. Det vigtige er, at praksis og anvendelsesorientering bringes ind i de fag, som allerede er i skolen. Vi mener, at et styrket samspil mellem folkeskoler, erhvervsskoler og erhvervsliv om at udvikle en ny anvendelsesorienteret og inspirerende undervisning er et oplagt sted at starte. Vi har blandt andet længe foreslået, at der igangsættes et ambitiøst udviklingsprogram omkring netop dette,” siger Claus Rosenkrands Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv.

Alle har gavn af praksis i fagene
Claus Rosenkrands Olsen peger på, at netop den faglige integration er væsentlig.

”Kernen for os er, at praksisfaglighed ikke skal være noget, som elever vælger til eller fra. Det skal være noget, som alle skal arbejde med. Det vil gavne alle elever uanset hvilken vej, de vælger at gå efter skolen,” siger Claus Rosenkrands Olsen.

Samtidig understreger han, at praksisfaglighed ikke kun tjener et formål om at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse, men også vil være et væsentligt bidrag til at udvikle folkeskolen og styrke elevernes læring.

”Dét at bringe praksis ind i skolen skal give de teoretiske fag en tydelig kobling til deres anvendelse. Det giver mulighed for at udvikle elevernes evner til at arbejde mere med for eksempel kreativ problemløsning i samspil med andre. Den slags kompetencer er der i høj grad brug for – både nu og i fremtiden,” siger Claus Rosenkrands Olsen.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil