; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Vækstplan for life science er et stærkt udgangspunkt for vækst

Regeringens nye vækstplan for life science er en vigtig håndsrækning til en af Danmarks vigtigste vækstmotorer, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Regeringen har netop lanceret en vækstplan, der skal bidrage til, at Danmarks meget stærke life science branche kan fortsætte den flotte vækst.

”Danske life science virksomheder eksporterede i 2016 for 107 milliarder kroner. Det svarer til 17 procent af den samlede danske vareeksport. Regeringens initiativ vil styrke dansk life science konkurrencemuligheder yderligere i forhold til andre lande. Man kan sige, at midlerne i planen er små, men vækstplanen indeholder en række særdeles væsentlige initiativer. For eksempel inkluderer vækstplanen en styrket indsat for life science eksport, og Lægemiddelstyrelsen bliver styrket, hvilket betyder, at branchen får en endnu mere kompetent medspiller, når nye og innovative produkter skal udvikles og markedsføres. Vi er også rigtig glade for, at man vil etablere en national organisation til at fremme kliniske forsøg i Danmark. Derudover er det positivt, at regeringen vil oprette en life science-enhed, der skal koordinere den fremtidige indsats for branchen,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Der er afsat 30 mio. kr. årligt til vækstplanen, og initiativerne er skabt med udgangspunkt i anbefalingerne fra Vækstteam for Life science, der udkom sidste år. Foruden de øremærkede midler til life science har regeringen allerede forbedret rammevilkårene for danske life science virksomheder i erhvervs- og iværksætterpakken, hvor især fradrag for forsknings- og udviklingsaktiviteter har været efterspurgt af erhvervslivet.

”Vi er særligt glade for, at regeringen anerkender danske virksomheders behov for at kunne bedrive forskning og udvikling, og vi vil arbejde for, at fradraget for forsknings- og udviklingsaktiviteter løbende vil blive forhøjet, så danske virksomheder har samme konkurrencevilkår som deres udenlandske konkurrenter,” siger Mette Feifer.

Rigeligt at tage fat på

Selvom vækstplanen er et vigtigt skridt i den rigtige retning for branchen, mener Mette Feifer dog, at det er vigtigt med fortsat politisk fokus på branchen.

 ”Det er essentielt, at man fra politisk side løbende gennemgår de danske rammevilkår med henblik på at udnytte det store erhvervspotentiale, som life science rummer. Det er for eksempel relevant at undersøge, hvordan man bedre kan understøtte nystartede life science virksomheder inden for biotek eller medico, ligesom vi også gerne så, at det offentlige bliver bedre til at tage nye og innovative produkter i brug. Man kan sige, at vækstplanen er et rigtigt godt første skridt for en af Danmarks vigtigste brancher” siger Mette Feifer.

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil