Kontrolkampagne om medarbejderes hygiejniske håndtering er i gang
Fødevarestyrelsen har i marts igangsat en kontrolkampagne om fødevarevirksomheders instruktion af medarbejdere i hygiejnisk håndtering af fødevarer.
Kontrolkampagnen om instruktion af medarbejdere i fødevarevirksomheder startede i marts og vil forsætte resten af 2018. Formålet med kampagnen er, at kontrollere om medarbejdere i fødevarevirksomheder har kendskab til hygiejnisk håndtering af fødevarer samt til personlig hygiejne, for at kunne producere sikre fødevarer.
Tidligere var det et lovkrav, at alle relevante medarbejdere i en fødevarevirksomhed skulle gennemføre et kursus i fødevarehygiejne hos en godkendt kursusudbyder. Denne bestemmelse i fødevarelovgivningen er fjernet. I stedet er kravet nu, at personalet i fødevarevirksomheder skal instrueres eller uddannes i fødevarehygiejne, så det står i rimeligt forhold til det arbejde, de udfører. Instruktionen eller uddannelsen skal ske fra første ansættelsesdag og det er lederens ansvar, at dette sker.
Kontakt
