;
Gemt

Digital førstehjælp skal hindre cyberkriminalitet

It-sikkerhed blinker på virksomhedernes bekymringsbarometer. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 73 pct. af de adspurgte virksomheder indenfor de seneste 2-3 år er blevet ramt eller forsøgt ramt af en eller anden form for cyberangreb. Samtidig oplever virksomhederne, at angrebene bliver mere hyppige og mere sofistikerede.

Nyhed

Dansk Erhverv | DIGITAL - 15. november 2018

Af Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering, Dansk Erhverv

It-sikkerhed blinker på virksomhedernes bekymringsbarometer. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 73 pct. af de adspurgte virksomheder indenfor de seneste 2-3 år er blevet ramt eller forsøgt ramt af en eller anden form for cyberangreb.

Samtidig oplever virksomhederne, at angrebene bliver mere hyppige og mere sofistikerede.

Udfordringen er erkendt, men hvad pokker stiller man op? Det er en udfordring for ikke mindst små og mellemstore virksomheder.

Der er brug for konkrete redskaber til virksomhederne. Dansk Erhverv har derfor arbejdet for at få mere af den slags, og for nylig lancerede regeringen informationsportal SikkerDigital.dk, som Dansk Erhverv støtter gennem Erhvervspartnerskab for it-sikkerhed.

It-sikkerhed handler mindst lige så meget om adfærd, som det handler om teknologi.

Der er brug for en ny sikkerhedskultur i Danmark, hvor vi med tiden behandler digital sikkerhed med samme selvfølge, som vi arbejder med sikkerhed i den fysiske verden.

I den fysiske verden har erhvervslivet haft flere hundrede år til at vænne sig til hængelåse og vagthunde på lageret, tyverialarmer i butikken, og procedurer for at flytte dagens omsætning til banken. I den sammenhæng er digital sikkerhed stadig i sin vorden.

SikkerDigital.dk løser selvfølgelig langt fra alle problemer med it-sikkerhed, men det er en god start.

Forude venter det lange seje træk, hvor det er hverdagen, der tæller.